De verhuizing naar ons nieuwe pand aan het Raadhuisplein 1A in Veenendaal is begonnen. Aanstaande donderdag mogen cliënten hun eerste werkdag beleven in het nieuwe Zihieris.

Dus nu alles een plekje geven en wachten op de verhuizer die alle spullen uit de opslag meeneemt. Het ruime pand aan Raadhuisplein 1A wordt omgetoverd tot een dagbestedingslocatie. De dagbestedingsgroep werkte eerst als ‘De Vriendschap’ aan de Mozartdreef in Veenendaal. “Nu gaan we verder onder de naam Zihieris. Het is de bedoeling dat onze cliënten daar vanaf donderdag 10 augustus terechtkunnen voor dagbesteding", aldus Chris Hoesen, begeleider.

De groep houdt zich bezig met productiewerkzaamheden voor bedrijven. “Zo pakken ze snoep in voor een snoepgroothandel uit Almere en koffie voor bedrijven uit Veenendaal en Ede”, vertelt Chris. Verder werken cliënten in de decembermaand voor de Zuivelhoeve uit de Hoofdstraat en recyclen ze onder meer cd’s, dvd’s en videobanden voor Restore Kringloop."

Ook radio maken staat in het rijtje met werkzaamheden. Chris vertelt: “We maken wekelijks live radio vanuit onze eigen werkruimte, nu nog op 90FM. Binnenkort doen we dat waarschijnlijk voor de nieuwe lokale omroep van Veenendaal en omstreken: 1Vallei. In het najaar verhuist ook het Drukpunt naar dit pand. Dit is de copyshop die nu nog aan de Weverij 3A zit”, aldus de werkbegeleider. “Je kan hier terecht voor kopieer-, print- en drukwerk. Zo kan je er brieven, kranten en uitnodigingen laten maken.”

Chris laat weten dat er naast de komst van Zihieris en de copyshop nog meer plannen zijn voor het oude pand van de Rabobank. “We willen ook graag een koffiecorner en winkeltje. We zijn druk bezig om dat voor elkaar te krijgen.” Het wordt een mooie nieuwe werklocatie, met nieuwe kansen en hopelijk veel nieuwe klanten in het centrum van Veenendaal!