Bij Zideris woon je heel erg prettig. Het is belangrijk dat je je helemaal thuis voelt en echt je eigen plekje hebt. Daarom krijg je een eigen kamer of appartement als je bij ons komt wonen. Je kunt je kamer of appartement helemaal naar eigen smaak inrichten, met je eigen spullen. Het is écht jouw eigen huisje!

Samen en toch zelfstandig

Wonen bij Zideris kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zelfstandig wonen in een huis in een gewone straat, of samen met anderen in een huis op een terrein van Zideris. In welk huis je ook woont: naast jouw eigen kamer of appartement is er ook een ruimte waar je samen met anderen leuke dingen kunt doen. Bijvoorbeeld met familie of vrienden, maar natuurlijk ook met je medebewoners. In onze huizen wonen namelijk ook andere mensen die ondersteuning van ons krijgen. Alle huizen van Zideris zijn fijne, veilige plekken waar je prettig kunt wonen. En het is er nog gezellig ook!

Een fijn huis met aardige mensen

Als je bij ons woont, mogen je familie en vrienden natuurlijk gewoon langskomen. Daarnaast helpen onze begeleiders je elke dag met de dingen die je moeilijk vindt. Die begeleiders komen gewoon bij je thuis, en vaak blijven ze zelfs in het huis logeren. Hulp is dus altijd dichtbij. Als je bij ons woont, blijven we natuurlijk niet de hele dag in huis zitten. Je gaat naar je werk of de dagbesteding, en je kunt ook gaan sporten, of andere leuke dingen doen. We hebben goede contacten met sportverenigingen en hobbyclubs, en ook organiseren we zelf een heleboel leuke dingen om te doen, zoals feesten en uitjes.

Midden in de samenleving

Bij Zideris woon je niet ver weg van alle mensen, maar juist tussen alle mensen. Je draagt je steentje bij aan de maatschappij en we helpen je om nieuwe dingen te leren, of dingen die je al kunt nóg beter te doen. Als je bij ons woont, kom je in contact met allerlei mensen met wie je veel plezier kunt hebben en gewoon een praatje kunt maken. Misschien kun jij zelfs wel anderen helpen met iets wat jij heel goed kan. Samen zorgen we ervoor dat niemand zich alleen hoeft te voelen. Bij Zideris tel jij evenveel mee als iedereen, en we zorgen allemaal goed voor elkaar.

Een veilige plek

Als je bij Zideris woont, zorgen wij ervoor dat jij je thuis veilig kunt voelen. We letten heel goed op hoe het met je gaat. We letten op je voeding en medicatie, maar ook op de veiligheid in en om het huis. Brandbeveiliging en persoonlijke veiligheid bijvoorbeeld, houden we goed in de gaten.

Lees meer over wonen bij Zideris in de folder 'Woongeluk bij Zideris'.

Onze locaties

 

Veelgestelde vragen

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.

Als je het fijn vindt kun je in één keer bij Zideris komen wonen, zonder tussenstappen. Het ene moment woon je nog ergens anders, het volgende moment woon je gezellig bij ons. Als je het prettiger vind om even aan het idee te wennen dat je bij ons komt wonen, bouwen we het verhuizen rustig op. Je kunt dan een paar keer bij ons komen logeren om te wennen, voordat je echt bij ons komt wonen.

We praten heel graag met jou over wat jij belangrijk vindt. Wat vind jij bijvoorbeeld leuk om te doen? Waar wil je werken en wat zou je willen leren? En waar heb jij begeleiding bij nodig? Over al deze dingen maak je afspraken met de begeleiding. Deze afspraken komen in jouw persoonlijk plan te staan. Elk jaar kijken we of het plan nog klopt. Dat doen we samen met jou, en soms ook met je ouders of vertegenwoordigers. Zo zorgen we ervoor dat we je ondersteunen op een manier die bij jou past. We willen namelijk dat jij het naar je zin hebt, want pas dan zijn ook wij blij!

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.