Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor een ander!


Meld je direct aan

Dankbaar werk voor dankbare mensen

Bij Zideris zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij betekenen heel veel voor de mensen die wij ondersteunen, en doen dat op hele verschillende manieren. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Dan komen we graag met je in contact!

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om samen te koken, of iemand te helpen met het kopen van kleding? Heb je een stevig stel benen, en kun jij uit de voeten met een rolstoelfiets? Of misschien wil je gewoon een vriend kunnen zijn voor één van de mensen die wij ondersteunen? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop jij van grote betekenis kunt zijn voor iemand die heel graag dingen met jou zou willen ondernemen. Aan enthousiasme is bij de mensen die wij ondersteunen namelijk écht geen gebrek!

Meer Weten Geel Zideris
Coördinator vrijwilligerswerk

 

 

Samen leuke dingen doen

De mensen die wij ondersteunen houden ervan om leuke dingen te doen. En wat is er nou leuker dan die dingen samen met een ander doen? Als jij er ook zo over denkt, dan zou je kunnen overwegen of je vrijwilliger zou willen worden bij Zideris. Veel van onze vrijwilligers zijn bij ons terecht gekomen, omdat ze een bepaalde hobby of interesse gemeen hebben met de mensen die wij ondersteunen. Gewoon voor de gezelligheid, of omdat het uitvoeren van de hobby in kwestie net iets gemakkelijker gaat met een beetje hulp.

 

 

Hoe word je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wilt worden bij Zideris, meld je je eerst aan bij onze vrijwilligerscoördinator. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met de vrijwilligerscoördinator. We hebben het over je interesses, je vertelt ons wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je wilt investeren. Wij vertellen je natuurlijk het een en ander over onze organisatie en de mensen die wij ondersteunen. Vervolgens kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan brengen we je in contact met een medewerker van Zideris. Hij of zij laat je kennismaken met de mensen op de afdeling, de dagbestedingslocatie of de woongroep, en vanaf dat moment kun je aan de slag!

Enthousiast geworden? We komen graag met je in contact!

Aanmelden

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dat gesprek voer je met het team waar de vacature uitstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk om de wensen, de wederzijdse verwachtingen, talenten, maar ook valkuilen te inventariseren. Ook vertellen we je uitvoerig over onze organisatie, de mensen die we begeleiden, en de manier waarop we dat doen. Daarnaast leggen we je natuurlijk uit hoe vrijwilligerswerk bij Zideris is georganiseerd.

Jouw inzet wordt in overleg bepaald. Het is echt maatwerk, waarbij we kijken naar je taken en/of activiteiten, jouw agenda, die van de mensen die wij ondersteunen en natuurlijk onze eigen agenda. Kortdurend vrijwilligerswerk past helaas niet helemaal bij onze organisatie. Het inwerken en het ontwikkelen van een vertrouwensband duurt nu eenmaal iets langer bij de mensen die wij ondersteunen.

Vrijwilligers zijn ons zeer dierbaar. Dat geldt voor ons, maar vooral voor de mensen die wij ondersteunen. Je krijgt van ons onder andere een reiskostenvergoeding, een kerstpakket, maar ook een zomerattentie. Wat we ook bieden is deskundigheidsbevordering, in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Je ontvangt het Zideris-magazine en niet onbelangrijk: dankbaarheid. Want elke dag maakt jouw inzet het verschil voor de mensen die we ondersteunen.