Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor een ander!


Meld je direct aan

Dankbaar werk voor dankbare mensen

Bij Zideris zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij betekenen heel veel voor de mensen die wij ondersteunen, en doen dat op hele verschillende manieren. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Dan komen we graag met je in contact!

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om samen te koken, of iemand te helpen met het kopen van kleding? Heb je een stevig stel benen, en kun jij uit de voeten met een rolstoelfiets? Of misschien wil je gewoon een vriend kunnen zijn voor één van de mensen die wij ondersteunen? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop jij van grote betekenis kunt zijn voor iemand die heel graag dingen met jou zou willen ondernemen. Aan enthousiasme is bij de mensen die wij ondersteunen namelijk écht geen gebrek!

Benieuwd naar onze actuele vrijwilligersvacatures? Lees dan vooral verder! 

Even meekijken?

In deze vlog willen we je graag één van onze vrijwilligersbijeenkomsten laten zien. Die worden regelmatig georganiseerd, bijvoorbeeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook voor 'bijscholing'. Thema's als gedrag, seksualiteit en dementie komen aan de orde. Op die manier krijgen vrijwilligers ook de kans om zich verder te ontwikkelen in het vakgebied. 


Samen leuke dingen doen

De mensen die wij ondersteunen houden ervan om leuke dingen te doen. En wat is er nou leuker dan die dingen samen met een ander doen? Als jij er ook zo over denkt, dan zou je kunnen overwegen of je vrijwilliger zou willen worden bij Zideris. Veel van onze vrijwilligers zijn bij ons terecht gekomen, omdat ze een bepaalde hobby of interesse gemeen hebben met de mensen die wij ondersteunen. Gewoon voor de gezelligheid, of omdat het uitvoeren van de hobby in kwestie net iets gemakkelijker gaat met een beetje hulp.

 

 

 

 

Hoe word je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wilt worden bij Zideris, meld je je aan via ons aanmeldformulier. Het is belangrijk dat je aangeeft waar je wilt werken en of je voorkeuren hebt voor bepaald werk. Onze coördinator maakt dan een match met openstaande vacatures. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met de taakcoördinator van de locatie in kwestie. We hebben het over je interesses, je vertelt ons wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je wilt investeren. Wij vertellen je natuurlijk het een en ander over onze organisatie en de mensen die wij ondersteunen. Vervolgens kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Je kunt overigens pas als vrijwilliger aan de slag als je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebt. Zideris vraagt deze voor je aan, en bij goedkeuring kun je aan de slag!

Maatje voor leuke buitenshuis activiteiten en om mee te koken (Wageningen).

Een bewoner is op zoek naar een maatje waarmee hij leuke activiteiten buitenshuis kan doen en om gezellig samen te koken.

Dit kan bij hem thuis of ergens buiten de deur zijn.

Wanneer? Wekelijks of maandelijks in de avonden of weekenden, samen stemmen we de mogelijkheden af.

Maatje voor een gezellig hapje en drankje (Rhenen)

Een rolstoel behoevende bewoonster is op zoek naar een gezellig maatje om samen een geluksmomentje mee te creëren. Dit doet zij graag door samen een hapje en een drankje te doen in Rhenen.

Wanneer? Elke week 1 dag in de ochtend of middag voor 2 uurtjes.

Meerdere vrijwilligers wekelijkse activiteiten (Rhenen)
Op ons mooie, groene terrein in Rhenen organiseren we wekelijks recreatieve activiteiten voor bewoners. Om deze fijne activiteiten te kunnen blijven bieden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hier bij willen ondersteunen. Zo is er op de woensdagavond en zondagmiddag een Soos, en op vrijdagmiddag gaan we dansen en fitnessen.
Maar ook bij andere activiteiten en evenementen zijn vrijwilligers altijd welkom!
Wanneer? Graag bespreken we met je jouw interesses, mogelijkheden en de regelmaat.

Vrijwilliger dagbesteding (Rhenen)
Onze dagbesteding is op zoek naar een vrijwilliger die graag afwisselend werk wil gaan doen. Zo ben je op het ene moment cliënten aan het helpen op de motomed (zittend op een stoel fietsen), maak je daarna samen een wandelingetje en sluit je de dag af door te helpen bij een activiteit, zoals breien, zingen, boek lezen.
Wanneer?
Samen bepalen jullie de regelmaat

Maatje om samen te koken (Wageningen)
Deze jongeman van 35 is een echte Bourgondiër. Hij zoekt iemand om gezellig mee boodschappen te doen en vervolgens samen te koken en te eten. Ook van wandelen kan hij genieten. Hij zit in een rolstoel en duwt deze zelf, voor langere afstanden zou het fijn zijn als een vrijwilliger hem kan duwen. Vind jij het ook heerlijk om samen te koken en/of wandelen? Laat het ons weten!
Wanneer? Het liefst in de weekenden. Samen bepalen jullie de regelmaat.

Maatje voor gezellige activiteiten (Wageningen)
Deze bewoonster van 63 is op zoek naar een maatje voor gezelligheid. Ze vindt veel activiteiten leuk, van koffie drinken tot zwemmen, van kletsen tot winkelen. Ze heeft een rollator en gaat dus graag op pad. Persoonlijk aandacht is het belangrijkste, en zoals ze zelf zegt: zolang je maar aardig voor mij bent. Ben jij het gezellige en aardige maatje die ze zoekt? Laat het ons weten en we brengen jullie met elkaar in contact!
Wanneer?  Samen bepalen jullie de duur en de regelmaat.

Maatje die het leuk vindt om naailes te geven (Wageningen)

Een bewoonster van 64 jaar is op zoek naar een maatje die haar naailes kan geven. Ze heeft in het verleden naailes gehad en is nu op zoek naar iemand die haar kan helpen met verschillende naaiwerkjes. Dus ben jij handig met naald en draad en vind je het leuk om naast naailes ook gezellig een kop koffie met haar te drinken? Meld je dan aan.

Wanneer: Op de maandagmiddag bij dagbesteding Eigenhandig in Wageningen.

*

Onze actuele vrijwilligers-vacatures

 

 

 

Vrijwilliger dagbesteding Tuinderij (Rhenen)
Houd je ervan om in de tuin te werken zoals snoeien en spitten? Word dan vrijwilliger bij de Tuinderij! Sommige werkzaamheden zijn geschikt en gezellig om samen met de cliënten te ondernemen, andere klussen zijn beter individueel uit te voeren.
Wanneer? Seizoensgebonden op maandag of dinsdag, tijdstip en duur bepalen we samen

Meerdere vrijwilligers gezocht (Epe)
Lijkt het je leuk om activiteiten te ondernemen met iemand met een licht verstandelijke beperking? Word dan vrijwilliger bij onze locatie in Epe. Op ons activiteitencentrum ’t Schip kun je samen diverse activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld tuinieren, koken en bakken, houtbewerken of deel je artistieke kunsten in ons atelier. 
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat

Meerdere vrijwilligers gezocht (Veenendaal)
Ga jij de uitdaging aan om (zonder oordeel) een band met een iemand met een licht verstandelijke beperking op te bouwen? Word dan vrijwilliger in Veenendaal. Wij zoeken vrijwilligers die hulp willen bieden bij koken of huishoudelijke taken, mee gaan sporten of leeftijdsgebonden sociale activiteiten ondernemen. 
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat

Hobbykok gezocht! (Rhenen)
Voor onze bewoners zijn we op zoek naar een hobbykok/keukenheld(in)/thuischef. Op de dinsdagavond is het altijd gezellig druk met bewoners die erg kunnen genieten van een zelfgemaakte maaltijd. Vind jij het leuk om te koken en iets lekkers voor hen op tafel te zetten? Laat het ons weten!
Wanneer: dinsdagen tussen 16.30 en 18.30 uur

 

 

 

Sportief maatje (Rhenen)
Voor één van onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die samen met hem dingen wil gaan ondernemen. Vind jij het ook heerlijk om te wandelen of een potje te voetballen? En zou je het leuk  vinden om voor de afwisseling af en toe molens samen te bezoeken? Dan ben jij het maatje dat hij zoekt!
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat, ongeveer één keer per maand

Vrijwilliger om samen ontspannen te wandelen en/of fietsen (Rhenen)
Kan jij ook zo genieten van een fietstocht of een wandeling? Samen met een bewoner ga je op pad om de mooie omgeving van Grebbeberg e.o. te verkennen. Het gaat om een man van in de vijftig met een verstandelijke en fysieke beperking. Hij kan zich verbaal niet uiten, maar houdt ervan om buiten te zijn en leeft in het moment. Gaat hij binnenkort met jou rustig en ontspannen wandelen en/of fietsen? We komen graag met je in contact!
Wanneer? Wekelijks, samen stemmen we de mogelijkheden af.

Vrijwilliger voor onze enthousiaste bewoners van de Tarthorst (Wageningen)
Onze bewoners zijn op zoek naar een betrokken vrijwilliger die leuke activiteiten met hen wil ondernemen. Denk hierbij aan bijv. zwemmen, spelletjes spelen of wandelen. De activiteiten kunnen in groepsverband georganiseerd worden, maar ook individueel. Samen kijken we naar de mogelijkheden die passen!
Wanneer? Wekelijks, in de avonden of het weekend.

 

Enthousiast geworden? We komen graag met je in contact!

Aanmelden

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dat gesprek voer je met het team waar de vacature uitstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk om de wensen, de wederzijdse verwachtingen, talenten, maar ook valkuilen te inventariseren. Ook vertellen we je uitvoerig over onze organisatie, de mensen die we begeleiden, en de manier waarop we dat doen. Daarnaast leggen we je natuurlijk uit hoe vrijwilligerswerk bij Zideris is georganiseerd.

Jouw inzet wordt in overleg bepaald. Het is echt maatwerk, waarbij we kijken naar je taken en/of activiteiten, jouw agenda, die van de mensen die wij ondersteunen en natuurlijk onze eigen agenda. Kortdurend vrijwilligerswerk past helaas niet helemaal bij onze organisatie. Het inwerken en het ontwikkelen van een vertrouwensband duurt nu eenmaal iets langer bij de mensen die wij ondersteunen.

Vrijwilligers zijn ons zeer dierbaar. Dat geldt voor ons, maar vooral voor de mensen die wij ondersteunen. Je krijgt van ons onder andere een reiskostenvergoeding, een kerstpakket, maar ook een zomerattentie. Wat we ook bieden is deskundigheidsbevordering, in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Je ontvangt het Zideris-magazine en niet onbelangrijk: dankbaarheid. Want elke dag maakt jouw inzet het verschil voor de mensen die we ondersteunen.