Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor een ander!


Meld je direct aan

Dankbaar werk voor dankbare mensen

Bij Zideris zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij betekenen heel veel voor de mensen die wij ondersteunen, en doen dat op hele verschillende manieren. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Dan komen we graag met je in contact!

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om samen te koken, of iemand te helpen met het kopen van kleding? Heb je een stevig stel benen, en kun jij uit de voeten met een rolstoelfiets? Of misschien wil je gewoon een vriend kunnen zijn voor één van de mensen die wij ondersteunen? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop jij van grote betekenis kunt zijn voor iemand die heel graag dingen met jou zou willen ondernemen. Aan enthousiasme is bij de mensen die wij ondersteunen namelijk écht geen gebrek!

Benieuwd naar onze actuele vrijwilligersvacatures? Lees dan vooral verder! 

Afdeling P&O: Vrijwilligerswerk

Even meekijken?

In deze vlog willen we je graag één van onze vrijwilligersbijeenkomsten laten zien. Die worden regelmatig georganiseerd, bijvoorbeeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook voor 'bijscholing'. Thema's als gedrag, seksualiteit en dementie komen aan de orde. Op die manier krijgen vrijwilligers ook de kans om zich verder te ontwikkelen in het vakgebied. 

Het Zideris Maatjesproject: "Zie jij mij? Ik zie jou!"

Voor onze cliënten (jongeren en volwassenen met een fysieke en/of verstandelijke beperking) is Zideris op zoek naar maatjes die wekelijks of maandelijks wat tijd met hen willen doorbrengen, dit kan structureel of af en toe. Wil jij iemand echt even gezien en gehoord laten voelen? Word dan een maatje bij Zideris! Ons maatjesproject verbindt mensen met een beperking met enthousiaste vrijwilligers. Samen creëren we vriendschappen, bouwen we vertrouwen op en beleven we mooie momenten.

Als vrijwilliger bij Zideris krijg je veel flexibiliteit; je hoeft niet vast te zitten aan een vast aantal uren. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Je kunt verschillende soorten maatjes zijn, zoals wandelmaatjes, fietsmaatjes, koffiedrinkmaatjes, sportmaatjes of kookmaatjes, enzovoort. Het zijn juist de kleine dingen die een groot verschil maken.

 

 

 

 

 

Hoe word je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wilt worden bij Zideris, meld je je aan via ons aanmeldformulier. Het is belangrijk dat je aangeeft waar je wilt werken en of je voorkeuren hebt voor bepaald werk. Onze coördinator maakt dan een match met openstaande vacatures. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met de taakcoördinator van de locatie in kwestie. We hebben het over je interesses, je vertelt ons wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je wilt investeren. Wij vertellen je natuurlijk het een en ander over onze organisatie en de mensen die wij ondersteunen. Vervolgens kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Je kunt overigens pas als vrijwilliger aan de slag als je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebt. Zideris vraagt deze voor je aan, en bij goedkeuring kun je aan de slag!

Recreatieve vrijwilligers, Rhenen

Ben jij die vrijwilliger die houdt van muziek, dansen en gezelligheid? Ben je dienstbaar ingesteld, maak je graag een praatje en je bent sociaal vaardig, dan zijn onze cliënten van de soos op zoek naar jou!

Lees meer

 

Duo-fietsvrijwilliger, Rhenen

Houd je van fietsen, ben je graag buiten en is beweging belangrijk voor je? Dan is onze afdeling beweging op zoek naar jou! Je gaat o.a. met onze cliënt fietsen op de duo fiets.

Lees meer

 

Kookvrijwilliger, Wageningen

Heb jij een passie voor eten, drinken en gezellig samen koken? Onze cliënt is een echte Bourgondiër en zoekt een vrijwilliger met wie hij zijn passie kan delen. Belangrijk te vermelden is wel dat er graag gezongen wordt tijdens het koken.

Lees meer

 

Kookvrijwilligers, Rhenen en Mijdrecht

Kun je goed aardappels schillen, ben je handig met een knoflookpers en draai je je hand er niet voor om wanneer er heel veel pannenkoeken gebakken moeten worden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

 

Vrachtwagenchauffeur, Veenendaal

Een cliënt van ons is gek op vrachtwagens en vuilniswagens. Wie heeft een plekje vrij op de bijrijdersstoel?

Lees meer

 

Gastheer/gastvrouw voor de SOOS, Rhenen

Ben jij die gastvrouw of gastheer die onze cliënten een leuke, gezellige middag/avond wil bezorgen en tegelijk een luisterend oor biedt?

We organiseren op het hoofdterrein van Zideris in Rhenen creatieve en ontspannende activiteiten en daar hebben we hulp bij nodig.

Lees meer

 

 

Kookvrijwilliger, Rhenen

Voor André en Carla zijn we op zoek naar een kookvrijwilliger die wekelijks met hen wil gaan koken.

Lees meer

 

Zideris MAATJES gezocht voor Mijdrecht

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn maatjes die gezellig langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Maar er zijn ook wandelmaatjes, leesmaatjes, koffiedrinkmaatjes, sportmaatjes of kookmaatjes! Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden.

Lees meer

 

Naar de markt in Veenendaal

Wie wil met onze cliënt naar de markt in Veenendaal? We  zoeken een maatje die 2x per maand met haar naar de markt wil en samen gezellig wil winkelen. 

Lees meer

 

Kerktaxi-vrijwilligers, Veenendaal

Zideris is op zoek naar vrijwilligers die eens in de maand op zondag met onze cliënten mee willen naar de kerkdienst in Veenendaal. Beschik je over een auto en ben je bereidt om cliënten op te halen en weer thuis te brengen dan zijn we op zoek naar jou.

Lees meer

 

Wandelmaatjes, Veenendaal

Vind jij bewegen ook zo belangrijk en ga je er graag op uit in de weekenden? Onze cliënten willen heel graag lekker wandelen op zaterdag en hoe fijn is het als iemand mee wil? Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die op ontdekking wil gaan in het centrum van Veenendaal? 

Lees meer

 

Musea- en boekenliefhebber, Bosch en Duin

Hou jij van muziek, boeken en bezoek je graag musea? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken voor Youri want ook hij zit altijd met zijn neus in de boeken en heeft dezelfde interesses als jij!

Lees meer

 

Kookvrijwilligers, Veenendaal

Vind je het leuk om gezellig samen met iemand of voor een groep te koken? Dan zoek we op zoek naar jou!

Lees meer

 

Duo-fietsvrijwilliger, Veenendaal

In Veenendaal zijn we op zoek naar een duo-fietsvrijwilliger. Samen op de duo-fiets ga je met onze cliënt heerlijk fietsen door het mooie Veenendaal en daarbuiten.

Lees meer

 

Dansvrijwilliger, Rhenen

Voor onze dansgroepen op de vrijdagmiddag zoeken we een vrijwilliger die erg veel houdt van dansen en dit samen wil delen met onze cliënten.

Lees meer

 

Jan Klaassen en Katrijn zoeken een vrijwilliger

Voor poppenkast theater Whoeplala zoeken we een initiator die samen met de cliënten wekelijks verschillende poppenspellen gaat oefenen.

 

Lees meer

 

Zideris MAATJES gezocht voor Bilthoven

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn maatjes die gezellig langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Maar er zijn ook wandelmaatjes, leesmaatjes, koffiedrinkmaatjes, sportmaatjes of kookmaatjes! Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden.

Lees meer

 

Sportmaatje, Rhenen

Ben jij die motiverende vrijwilliger met hart voor sport die zich wekelijks wil inzetten en zou je anderen hier, in groepsverband, bij willen ondersteunen? Denk bijvoorbeeld aan een leuk potje voetballen met onze cliënten of een uurtje wandelen samen. Word sportmaatje bij Zideris!

Lees meer

 

Avontuurlijke vrijwilliger, Rhenen

Kan jij ook zo genieten van een fietstocht of een wandeling? Samen met onze cliënt ga je op avontuur in de omgeving van Rhenen.

Lees meer

 

Actief maatje, Veenendaal

Ben je iemand die in de weekenden graag veel onderneemt en hou je van voetbal, muziek en dansen? Dan is een cliënt van ons op zoek naar jou!

lees meer

 

Vrijwilliger kringloopwinkel, Wageningen

Ben je vaak te vinden in kringloopwinkels en weet je van niets iets te maken? Dan zoeken we jou! Samen met onze cliënten ga je knutselen en help je mee met het ordenen en uitzoeken van de ingebrachte spullen.

Lees meer

 

Activiteitenvrijwilliger, Veenendaal

Voor een aantal activiteiten die Zideris jaarlijks zelf organiseert maar ook voor activiteiten waar we vaak met cliënten van Zideris heen gaan, hebben we altijd vrijwilligers nodig die meegaan om cliënten te begeleiden en te ondersteunen.

Lees meer

 

Chauffeurvrijwilliger, Veenendaal

In Veenendaal zijn we op doek naar een vrijwilliger die cliënten van Zideris in de ochtend ophaalt in Ede en brengt naar de dagbesteding in Veenendaal en eind van de dag weer terugbrengt.

Lees meer

 

Vrijwilligers gezocht voor kringgesprek/catechese

Zideris is op zoek naar vrijwilligers die eens in de 2 weken op maandagavond of op de vrijdagmiddag kringgesprekken willen gaan leiden voor en met onze cliënten.

Lees meer

 

Op pad met Sharon in Rhenen

Voor onze cliënt Sharon zoeken we een vrijwilliger die in het weekend met haar leuke activiteiten wil gaan ondernemen. Sharon voelt zich erg eenzaam in de weekenden dus hoe fijn zou het zijn als we deze eenzaamheid kunnen doorbreken.  

Lees meer

Enthousiast geworden? We komen graag met je in contact!

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dat gesprek voer je met het team waar de vacature uitstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk om de wensen, de wederzijdse verwachtingen, talenten, maar ook valkuilen te inventariseren. Ook vertellen we je uitvoerig over onze organisatie, de mensen die we begeleiden, en de manier waarop we dat doen. Daarnaast leggen we je natuurlijk uit hoe vrijwilligerswerk bij Zideris is georganiseerd.

Jouw inzet wordt in overleg bepaald. Het is echt maatwerk, waarbij we kijken naar je taken en/of activiteiten, jouw agenda, die van de mensen die wij ondersteunen en natuurlijk onze eigen agenda. Kortdurend vrijwilligerswerk past helaas niet helemaal bij onze organisatie. Het inwerken en het ontwikkelen van een vertrouwensband duurt nu eenmaal iets langer bij de mensen die wij ondersteunen.

Vrijwilligers zijn ons zeer dierbaar. Dat geldt voor ons, maar vooral voor de mensen die wij ondersteunen. Je krijgt van ons onder andere een reiskostenvergoeding, een kerstpakket, maar ook een zomerattentie. Wat we ook bieden is deskundigheidsbevordering, in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Je ontvangt het Zideris-magazine en niet onbelangrijk: dankbaarheid. Want elke dag maakt jouw inzet het verschil voor de mensen die we ondersteunen.