Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor een ander!


Meld je direct aan

Dankbaar werk voor dankbare mensen

Bij Zideris zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij betekenen heel veel voor de mensen die wij ondersteunen, en doen dat op hele verschillende manieren. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Dan komen we graag met je in contact!

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om samen te koken, of iemand te helpen met het kopen van kleding? Heb je een stevig stel benen, en kun jij uit de voeten met een rolstoelfiets? Of misschien wil je gewoon een vriend kunnen zijn voor één van de mensen die wij ondersteunen? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop jij van grote betekenis kunt zijn voor iemand die heel graag dingen met jou zou willen ondernemen. Aan enthousiasme is bij de mensen die wij ondersteunen namelijk écht geen gebrek!

Benieuwd naar onze actuele vrijwilligersvacatures? Lees dan vooral verder! 

Even meekijken?

In deze vlog willen we je graag één van onze vrijwilligersbijeenkomsten laten zien. Die worden regelmatig georganiseerd, bijvoorbeeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook voor 'bijscholing'. Thema's als gedrag, seksualiteit en dementie komen aan de orde. Op die manier krijgen vrijwilligers ook de kans om zich verder te ontwikkelen in het vakgebied. 


Samen leuke dingen doen

De mensen die wij ondersteunen houden ervan om leuke dingen te doen. En wat is er nou leuker dan die dingen samen met een ander doen? Als jij er ook zo over denkt, dan zou je kunnen overwegen of je vrijwilliger zou willen worden bij Zideris. Veel van onze vrijwilligers zijn bij ons terecht gekomen, omdat ze een bepaalde hobby of interesse gemeen hebben met de mensen die wij ondersteunen. Gewoon voor de gezelligheid, of omdat het uitvoeren van de hobby in kwestie net iets gemakkelijker gaat met een beetje hulp.

 

 

 

 

Hoe word je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wilt worden bij Zideris, meld je je aan via ons aanmeldformulier. Het is belangrijk dat je aangeeft waar je wilt werken en of je voorkeuren hebt voor bepaald werk. Onze coördinator maakt dan een match met openstaande vacatures. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met de taakcoördinator van de locatie in kwestie. We hebben het over je interesses, je vertelt ons wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je wilt investeren. Wij vertellen je natuurlijk het een en ander over onze organisatie en de mensen die wij ondersteunen. Vervolgens kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Je kunt overigens pas als vrijwilliger aan de slag als je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebt. Zideris vraagt deze voor je aan, en bij goedkeuring kun je aan de slag!

Sportmaatje (Wageningen)
Een bewoonster is op zoek naar een maatje om gezellig mee te gaan sporten. Samen kijken jullie welke sport jullie beiden leuk vinden. Voorkeur gaat uit naar een vrijwilligster gezien de cliënt een jonge vrouw is van 25 jaar.  
Wanneer? Wekelijks, samen bepalen jullie de dag en tijd

Maatje met een passie voor Duitsland (Rhenen)
Je gaat gezellig op stap met een bewoner. Samen gaan jullie ergens eten, een dagje de stad in of winkelen. Hij heeft een grote interesse in Duitsland, schilderen, tekenen en muziek.
Wanneer? Af en toe, samen bepalen jullie de regelmaat

Meerdere vrijwilligers dagbesteding (Rhenen)
De cliënten komen naar de dagbesteding in de bus. Jij loopt met hen mee van en naar de dagbesteding en kunt een ondersteunende arm bieden. Op de dagbesteding zou het fijn zijn als je mee wilt helpen bij diverse activiteiten zoals sporten, drama en muziek.
Wanneer? Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 11.00 uur en/of 14.00 tot 16.00 uur

Vrijwilliger dagbesteding (Rhenen)
Onze dagbesteding is op zoek naar een vrijwilliger die graag afwisselend werk wil gaan doen. Zo ben je op het ene moment cliënten aan het helpen op de motomed (zittend op een stoel fietsen), maak je daarna samen een wandelingetje en sluit je de dag af door te helpen bij een activiteit, zoals breien, zingen, boek lezen.
Wanneer?
Samen bepalen jullie de regelmaat

Maatje om mee te vissen (Veenendaal)
Een gezellige, mannelijke bewoner is op zoek naar een maatje om eens in de zoveel tijd mee te gaan vissen. Hij is op zoek naar iemand die midden in het leven staat. Iemand waarmee hij over alledaagse dingen kan kletsen terwijl jullie kijken of de vissen die dag willen bijten.
Wanneer? Af en toe, samen bepalen jullie de regelmaat

 

 

 

 

 

 

Onze actuele vrijwilligers-vacatures

 

 

 

Maatje met een passie voor bloemen (Rhenen)
Samen met een bewoner ga je naar “bloemrijke” locaties zoals de Keukenhof of een tuincentrum. De bewoner houdt enorm van bloemen en hij kan er van genieten om een kopje koffie bij het tuincentrum te drinken. Hij heeft epilepsie en zoekt daarom een vrijwilliger die bevoegd en bekwaam is om medicatie toe te dienen als er eventueel een aanval plaatsvindt. Tijdens de uitjes maakt hij gebruik van een rolstoel.
Wanneer? Ongeveer drie keer per jaar, samen bepalen jullie de regelmaat

Vrijwilliger dagbesteding Tuinderij (Rhenen)
Houd je ervan om in de tuin te werken zoals snoeien en spitten? Word dan vrijwilliger bij de Tuinderij! Sommige werkzaamheden zijn geschikt en gezellig om samen met de cliënten te ondernemen, andere klussen zijn beter individueel uit te voeren.
Wanneer? Seizoensgebonden op maandag of dinsdag, tijdstip en duur bepalen we samen

Zwemmaatje (Rhenen)
Met twee bewoners ga je samen zwemmen in het zwembad op onze locatie in Rhenen (Cuneraweg 12).
Wanneer? Afwisselend op de woensdagavond van 17:45 tot 19:00 uur 

Meerdere vrijwilligers gezocht (Epe)
Lijkt het je leuk om activiteiten te ondernemen met iemand met een licht verstandelijke beperking? Word dan vrijwilliger bij onze locatie in Epe. Op ons activiteitencentrum ’t Schip kun je samen diverse activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld tuinieren, koken en bakken, houtbewerken of deel je artistieke kunsten in ons atelier. 
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat

Meerdere vrijwilligers gezocht (Veenendaal)
Ga jij de uitdaging aan om (zonder oordeel) een band met een iemand met een licht verstandelijke beperking op te bouwen? Word dan vrijwilliger in Veenendaal. Wij zoeken vrijwilligers die hulp willen bieden bij koken of huishoudelijke taken, mee gaan sporten of leeftijdsgebonden sociale activiteiten ondernemen. 
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat

 

 

Vrijwilliger dagbesteding Werkcafé (Rhenen)
In het gemeentehuis van Rhenen zit het Werkcafé, een dagbestedingslocatie van Zideris. Hier komen o.a. werknemers van de gemeente, politie en bibliotheek heerlijk bij ons lunchen of koffie drinken. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om te helpen bij het klaarmaken van de lunch en boodschappen te doen met cliënten.
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat, voorkeur is dinsdag of donderdag van 10.00 tot 14.00 uur

Sportief maatje (Rhenen)
Voor één van onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die samen met hem dingen wil gaan ondernemen. Vind jij het ook heerlijk om te wandelen of een potje te voetballen? En zou je het leuk  vinden om voor de afwisseling af en toe molens samen te bezoeken? Dan ben jij het maatje dat hij zoekt!
Wanneer? Samen bepalen jullie de regelmaat, ongeveer één keer per maand

Maatje voor uitstapjes (Rhenen)
Samen met een bewoner ga je af en toe een uitstapje maken. Hij vindt het bijvoorbeeld leuk om naar de boerderij te gaan of samen te toeren in een busje.
Wanneer? Af en toe, samen bepalen jullie de regelmaat

Chauffeurs dagbesteding (Veenendaal)
Je rijdt in een busje (rijbewijs B is voldoende) de cliënten van hun woning naar de verschillende dagbestedingslocaties in Veenendaal. Op de dagbesteding vangen de begeleiders de cliënten op. Per rit kunnen er 8 cliënten meerijden, er zijn twee ritten in de ochtend en twee in de middag. Sta jij stevig in je schoenen en vind je het leuk om te rijden? Onze cliënten staan je op te wachten!
Wanneer? Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 11:00 en/of 14:00 tot 16:00. In gezamenlijk overleg welke dagen en ritten je kunt rijden

Maatje om samen bourgondisch te genieten (Wageningen)
Houd jij ook zo van heerlijk koken en eten? Deze mannelijke bewoner is er dol op. Hij zoekt een maatje die samen met hem boodschappen doet, kookt en daarna natuurlijk lekker mee eet! Ook houdt hij van in de buitenlucht zijn. Hij zit in een rolstoel en rijdt deze zelf, maar voor langere wandelingen zoekt hij iemand die samen met hem op pad gaat en hem kan duwen.
Wanneer? In overleg, bij voorkeur in het weekend

 

Enthousiast geworden? We komen graag met je in contact!

Aanmelden

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dat gesprek voer je met het team waar de vacature uitstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk om de wensen, de wederzijdse verwachtingen, talenten, maar ook valkuilen te inventariseren. Ook vertellen we je uitvoerig over onze organisatie, de mensen die we begeleiden, en de manier waarop we dat doen. Daarnaast leggen we je natuurlijk uit hoe vrijwilligerswerk bij Zideris is georganiseerd.

Jouw inzet wordt in overleg bepaald. Het is echt maatwerk, waarbij we kijken naar je taken en/of activiteiten, jouw agenda, die van de mensen die wij ondersteunen en natuurlijk onze eigen agenda. Kortdurend vrijwilligerswerk past helaas niet helemaal bij onze organisatie. Het inwerken en het ontwikkelen van een vertrouwensband duurt nu eenmaal iets langer bij de mensen die wij ondersteunen.

Vrijwilligers zijn ons zeer dierbaar. Dat geldt voor ons, maar vooral voor de mensen die wij ondersteunen. Je krijgt van ons onder andere een reiskostenvergoeding, een kerstpakket, maar ook een zomerattentie. Wat we ook bieden is deskundigheidsbevordering, in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Je ontvangt het Zideris-magazine en niet onbelangrijk: dankbaarheid. Want elke dag maakt jouw inzet het verschil voor de mensen die we ondersteunen.