Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor een ander!


Meld je direct aan

Dankbaar werk voor dankbare mensen

Bij Zideris zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij betekenen heel veel voor de mensen die wij ondersteunen, en doen dat op hele verschillende manieren. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Dan komen we graag met je in contact!

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om samen te koken, of iemand te helpen met het kopen van kleding? Heb je een stevig stel benen, en kun jij uit de voeten met een rolstoelfiets? Of misschien wil je gewoon een vriend kunnen zijn voor één van de mensen die wij ondersteunen? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop jij van grote betekenis kunt zijn voor iemand die heel graag dingen met jou zou willen ondernemen. Aan enthousiasme is bij de mensen die wij ondersteunen namelijk écht geen gebrek!

Even meekijken?

In deze vlog willen we je graag één van onze vrijwilligersbijeenkomsten laten zien. Die worden regelmatig georganiseerd, bijvoorbeeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook voor 'bijscholing'. Thema's als gedrag, seksualiteit en dementie komen aan de orde. Op die manier krijgen vrijwilligers ook de kans om zich verder te ontwikkelen in het vakgebied. 


Samen leuke dingen doen

De mensen die wij ondersteunen houden ervan om leuke dingen te doen. En wat is er nou leuker dan die dingen samen met een ander doen? Als jij er ook zo over denkt, dan zou je kunnen overwegen of je vrijwilliger zou willen worden bij Zideris. Veel van onze vrijwilligers zijn bij ons terecht gekomen, omdat ze een bepaalde hobby of interesse gemeen hebben met de mensen die wij ondersteunen. Gewoon voor de gezelligheid, of omdat het uitvoeren van de hobby in kwestie net iets gemakkelijker gaat met een beetje hulp.

 

 

 

 

Hoe word je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wilt worden bij Zideris, meld je je aan via ons aanmeldformulier. Het is belangrijk dat je aangeeft waar je wilt werken en of je voorkeuren hebt voor bepaald werk. Onze coördinator maakt dan een match met openstaande vacatures. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met de taakcoördinator van de locatie in kwestie. We hebben het over je interesses, je vertelt ons wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je wilt investeren. Wij vertellen je natuurlijk het een en ander over onze organisatie en de mensen die wij ondersteunen. Vervolgens kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Je kunt overigens pas als vrijwilliger aan de slag als je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebt. Zideris vraagt deze voor je aan, en bij goedkeuring kun je aan de slag!

Enthousiast geworden? We komen graag met je in contact!

Aanmelden

Een paar voorbeelden


Vrijwilligershond
Heb je een ontzettend vriendelijke, knuffelige en enthousiaste hond, die heel goed is met mensen? De mensen die wij ondersteunen zouden maar al te graag kennis met hem maken.

(Hobby)maatje
Heb jij een hobby en zou je je enthousiasme graag willen delen met de mensen die wij ondersteunen? En vind je het ook gezellig om af en toe eens een kopje koffie te drinken en gezellig iets met zijn tweeën te gaan doen? Er wachten heel veel mensen op een maatje!

 

 

 

 

Een paar voorbeelden


Festival- en concertmaatje
De mensen die wij ondersteunen gaan net zo graag naar concerten en festivals als jij. Dat lukt ze niet altijd zelfstandig, dus ze staan te springen om iemand die met ze meegaat. Heb jij een hart voor muziek en bezoek jij graag festivals en concertem? Wij kennen genoeg mensen die heel graag met je zouden willen meegaan.

Koekenbakker gezocht
Kent geen enkel taartrecept nog geheimen voor jou? Kijk jij het liefst ook alle afleveringen van Heel Holland Bakt? Dan zouden we je heel graag in onze gezellige, knusse woonkeukens uitnodigen om eens aan de slag te gaan met de mensen die wij ondersteunen. Ze vinden overigens niet alleen het bakken van de taart leuk, de taart zelf gaat er ook prima in!

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dat gesprek voer je met het team waar de vacature uitstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk om de wensen, de wederzijdse verwachtingen, talenten, maar ook valkuilen te inventariseren. Ook vertellen we je uitvoerig over onze organisatie, de mensen die we begeleiden, en de manier waarop we dat doen. Daarnaast leggen we je natuurlijk uit hoe vrijwilligerswerk bij Zideris is georganiseerd.

Jouw inzet wordt in overleg bepaald. Het is echt maatwerk, waarbij we kijken naar je taken en/of activiteiten, jouw agenda, die van de mensen die wij ondersteunen en natuurlijk onze eigen agenda. Kortdurend vrijwilligerswerk past helaas niet helemaal bij onze organisatie. Het inwerken en het ontwikkelen van een vertrouwensband duurt nu eenmaal iets langer bij de mensen die wij ondersteunen.

Vrijwilligers zijn ons zeer dierbaar. Dat geldt voor ons, maar vooral voor de mensen die wij ondersteunen. Je krijgt van ons onder andere een reiskostenvergoeding, een kerstpakket, maar ook een zomerattentie. Wat we ook bieden is deskundigheidsbevordering, in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Je ontvangt het Zideris-magazine en niet onbelangrijk: dankbaarheid. Want elke dag maakt jouw inzet het verschil voor de mensen die we ondersteunen.