Het Zideris Maatjesproject: "Zie jij mij? Ik zie jou!"

"Zou je misschien samen met mij naar het openluchtmuseum willen gaan?" vraagt een cliënt van Zideris hoopvol aan iemand die voorbij komt lopen. Samen koken, een wandeling maken of een leuke nieuwe plek bezoeken. Helaas is dit voor onze cliënten niet altijd vanzelfsprekend.

Lees meer
Twee minuten stilte voor Melanie

Op 15 april jl. vond een ernstig geweldsincident plaats binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daarbij kwam zorgmedewerker Melanie, van Mondriaan uit Heerlen, om het leven. 

Lees meer
Het regent lintjes bij Zideris

Wij mogen met trots vertellen dat 4 vrijwilligers, waaronder een bewoner van Zideris, een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Lees meer
Besluit Wet zorg en dwang

Eind vorig jaar heeft het Min. van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bestuurlijk akkoord vastgesteld dat tegemoet moet komen in de uitvoering van de Wet zorg en dwang (Wzd). 

Lees meer
Onthulling corona collage Zideris

De coronaperiode heeft veel impact gehad op cliënten, verwanten, vrijwilligers en (zorg)medewerkers van Zideris. De periode ligt een tijdje achter ons, maar wij het belangrijk om dit niet te vergeten.

Lees meer
Terug van weggeweest: Het Zideris Jaarfeest in De Ronde Venen

Na een lange periode van afwezigheid was het afgelopen weekend eindelijk weer zover: het Zideris Jaarfeest! Het was weer tijd om samen te komen en te genieten van een onvergetelijke avond.

Lees meer
Pascal Derksen nieuwe directeur Zideris

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat Pascal Derksen per 2 april a.s. start als directeur van Zideris. Daarmee volgt hij Bert Ferwerda op die de afgelopen maanden deze functie ad interim heeft vervuld.

Lees meer
Belangrijke Mededeling: onbedoelde verzending spammail

Belangrijke Mededeling: op donderdagmiddag 25 januari is er vanuit onze organisatie een onbedoelde spammail verzonden. Deze mail had het onderwerp “De Opbouw – Opbouw” en had een “adobe[at]adobe.com” emailadres als geadresseerde. We benadrukken dat we direct actie hebben ondernomen.

Lees meer
Geslaagde kerstbeleving bij Zideris

Wat een betoverende avond was het! Op vrijdagavond 15 december jl. opende Zideris aan de Cuneraweg 12 in Rhenen haar deuren voor een onvergetelijke kerstbeleving.

Lees meer
Oktober-editie Zideris Magazine, lees ‘m nu!

De nieuwe editie van het magazine bevat weer boordevol mooie verhalen van cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Lees meer
Met elkaar zorgen we ervoor dat de zorg duurzaam wordt!

Tijdens de campagneweek ‘Zorg voor energie’ (9 tot en met 13 oktober) voert Zideris met bijna 200 zorginstellingen een campagne tegen energieverspilling

Lees meer
Internationale Gentle Teaching conferentie: mooie, verrijkende dagen

Op 4, 5 en 6 september heeft de internationale Gentle Teaching conferentie plaatsgevonden in Portugal. Zideris was daar bij!

Lees meer