Zideris sluit zwembad terrein Rhenen

Het zwembad is jarenlang met veel plezier gebruikt door onze cliënten voor zowel fysiotherapeutisch als recreatief zwemmen en heeft vele voordelen geboden. Helaas zijn de onderhouds- en exploitatiekosten van het zwembad zeer hoog, terwijl slechts een beperkt aantal cliënten er gebruik van maakt.

Lees meer
Op de koffie bij Ivo!

Vandaag zijn we op de koffie bij Ivo. Hij woont al ruim 30 jaar op de Rembrandtlaan in Huis ter Heide.

Lees meer
Het Zideris Magazine juli 2024 is uit!

Met veel plezier willen we jullie laten weten dat de nieuwe editie van het Zideris Magazine juli 2024 uit is! Deze keer hebben we het thema "Eigenzinnige verhalen" gekozen en nemen we jullie mee achter de schermen bij Zideris.

Lees meer
Een Eigenzinnig Muzikaal Tandartsbezoek bij Zideris

Het was weer tijd voor Satya's halfjaarlijkse bezoek aan haar tandarts Rob de Bruin. Satya woont op een woonlocatie van Zideris in Veenendaal en komt samen met haar moeder twee keer per jaar naar de mondzorgafdeling van Zideris in Rhenen.

Maar dit is geen gewoon tandartsbezoek. Iedere afspraak begint namelijk met een muzikale verrassing. Voordat de controle begint, speelt Satya altijd een paar muziekstukken op haar viool.

Lees meer
Zideris op kennismakingsbezoek bij de nieuwe burgemeester van Zeist

Vorige week bezochten Alies van vrijwilligerswerk en Joost van klantcontact het kennismakingsbezoek van de nieuwe burgemeester van Zeist, Joyce Langenacker. Op de ochtend van 12 juni bracht de burgemeester een bezoek aan verschillende buurten. Organisaties zoals goede doelen, verenigingen en bedrijven die actief zijn in de wijk, waren uitgenodigd om kennis te maken met de burgemeester, waaronder IVN, de kerk en Basisschool Oud Zandbergen. Omdat Zideris twee woonlocaties in Huis ter Heide heeft, waren ook wij uitgenodigd.

Lees meer
Verbindende Prokkelbingo door Zideris en Veens Welzijn

Vorige week vrijdag organiseerden Zideris in samenwerking met Veens Welzijn tijdens de Prokkelweek een Prokkelbingo bij dagbestedingslocatie Zihieris in Veenendaal! De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking worden georganiseerd om een inclusievere samenleving te bevorderen.

Lees meer
Succesvolle Match tijdens de Biltse Beursvloer

Bilthoven, 30 mei – Op donderdag 30 mei jongstleden organiseerde Samen voor de Bilt de 9e editie van de Biltse Beursvloer, ditmaal gehouden in Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven. Ook Zideris was van de partij op dit sprankelende ontmoetings- en netwerkevenement, waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar treffen om afspraken te maken waarmee ze iets voor elkaar kunnen betekenen, zonder dat er geld aan te pas komt.

Lees meer
Gemeente Veenendaal op bezoek bij dagbestedingslocatie Zihieris

Zihieris is een dagbestedingslocatie van Zideris, gevestigd in het centrum van Veenendaal, naast het gemeentehuis. Zihieris biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar cliënten waardevolle vaardigheden kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de samenleving.

Lees meer
Gemeente Rhenen op werkbezoek bij Zideris 

Gisteren vond er een werkbezoek plaats bij Zideris. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, gemeentesecretaris Pieter Bonthuis, en de wethouders Hans Boerkamp, Bert Fintelman, Dick Poortinga, en Gert van Laar waren hierbij aanwezig. 

Lees meer
Het Zideris Maatjesproject: "Zie jij mij? Ik zie jou!"

"Zou je misschien samen met mij naar het openluchtmuseum willen gaan?" vraagt een cliënt van Zideris hoopvol aan iemand die voorbij komt lopen. Samen koken, een wandeling maken of een leuke nieuwe plek bezoeken. Helaas is dit voor onze cliënten niet altijd vanzelfsprekend.

Lees meer
Twee minuten stilte voor Melanie

Op 15 april jl. vond een ernstig geweldsincident plaats binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daarbij kwam zorgmedewerker Melanie, van Mondriaan uit Heerlen, om het leven. 

Lees meer
Het regent lintjes bij Zideris

Wij mogen met trots vertellen dat 4 vrijwilligers, waaronder een bewoner van Zideris, een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Lees meer