Afgelopen zondag, 23 juli, werd de eerste 'ZideRit’ gehouden in Mijdrecht. Thomas en Laura Eekels, bekend als organisatoren van de jaarlijkse Oldtimer Middag Mijdrecht, hadden al eens met twee bewoners van Zideris een toertje gemaakt in hun oldtimer.

Dat gaf hen inspiratie om hun netwerk aan te spreken en te bekijken of er iets voor Zideris in De Ronde Venen te organiseren viel. Onder de naam ‘ZideRit’ kreeg dit project veel bijval, zowel onder de stichting, bewoners, de deelnemers aan de dagbesteding als bij de benodigde chauffeurs. Het idee ging een eigen leven leiden, waardoor we zondag uiteindelijk met zo’n 30 auto’s van start gingen voor een rondje door de polder. 

Met ca 30 cliënten, 5 begeleiders en 29 chauffeurs (sommigen met bijrijder) werden, na de ontvangst met koffie bij dagbestedingslocatie Windmolen, 3 etappes gereden. De eerste etappe bracht ons via Kromme Mijdrecht en Noordse Dorp weer terug naar het centrum waar we genoten van een lunch bij De Kantine. Vlak voor de lunch moesten enkele open auto’s even het dak sluiten vanwege een klein buitje, maar de rest van de dag was het heerlijk weer en konden cliënten in de cabrio even lekker ‘uit hun dak’ gaan. Na de lunch werd een geplande stoelendans uitgevoerd, waarbij cliënten van auto konden wisselen.

De tweede etappe was een rondje ‘Waver’ en Vinkeveense plassen, waarna we deze rit afsloten met een lekker ijsje in recreatiegebied ‘Bosdijk’. Na de tweede stoelendans ging de rit via Haarzuilens door de polder en via de mooie Geerkade weer terug naar Mijdrecht. Daar stond een lekker kopje koffie of thee klaar bij het zwembad. Van het zwembad reden we terug naar de Windmolen.

Als mooi aandenken aan deze dag ontvingen cliënten een Zideris-pet en een schildje. Voor de chauffeurs was er een kleine goodiebag, inclusief herinneringsschildje. Iedereen kijkt terug op een geslaagde dag en natuurlijk riepen de meesten: Volgend jaar weer?! 

Heeft u ook een auto met een ‘wauw-factor’ en wilt u volgend jaar meerijden in de ZideRit, dan kunt u zich aanmelden bij info@oldtimermiddagmijdrecht.nl

ZideRit is mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van chauffeurs die zich hier vrijwillig voor hebben ingezet. Daarnaast willen we alle sponsoren bedanken die dit financieel mogelijk hebben gemaakt: De Kantine, Optisport, MEA Techniek, Gille Classics Consult, SpouwVast Nederland, AVD Promotions en Lions club Mijdrecht. Door hun bijdragen konden we met ZideRit ruim 65 deelnemers koffie en een lunch aanbieden.