We willen graag de beste kwaliteit van zorg bieden aan onze cliënten. Daarom is het heel belangrijk dat jouw stem wordt gehoord. Naast de huiskamer overleggen zijn er bij Zideris lokale cliëntenraden en een centrale cliëntenraad (CCR).

Ben jij cliënt en wil je meepraten en meedenken of wil jij als verwant of vertegenwoordiger bijdragen aan de verbetering van onze zorg? Geef je dan op als lid van een van de raden.

Wat doet de cliëntenraad?
De cliëntenraad is een essentieel onderdeel van onze organisatie. Het is een groep van cliënten en vertegenwoordigers die de belangen van onze cliënten vertegenwoordigt en actief deelneemt aan het verbeteren van onze kwaliteit van zorg. De cliëntenraad fungeert als een brug tussen cliënten en de organisatie en heeft als doel om de kwaliteit van de zorg en de tevredenheid van cliënten te verbeteren.

Wat bieden wij aan leden?

 • De kans om betrokken te zijn bij belangrijke beslissingen die onze cliënten aangaan.
 • Actief meedenken en meepraten over de koers van de organisatie.
 • Een platform om ideeën, suggesties en feedback te delen.
 • Samenwerking met een diverse en gemotiveerde groep mensen.
 • Het gevoel van voldoening dat je bijdraagt aan de verbetering en ontwikkeling van onze zorg.

Hoeveel tijd kost het?
De tijdsbesteding voor deelname aan de cliëntenraad is beperkt en flexibel. We begrijpen dat iedereen een druk leven heeft, daarom passen we de vergaderingen en activiteiten aan op jouw beschikbaarheid. Ook kan een lid bijvoorbeeld digitaal deelnemen aan een vergadering. 

'Ben jij enthousiast en gemotiveerd om jouw stem namens onze cliënten te laten horen? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van onze cliëntenraad!'

Wie zoeken we?
We zoeken betrokken leden met verschillende achtergronden en ervaringen. Of je nu een cliënt bent, een familielid of een vertegenwoordiger, jouw perspectief is waardevol voor ons. We willen een diverse en inclusieve cliëntenraad vormen die de verscheidenheid van onze cliënten weerspiegelt.

Lokale cliëntenraden

Er zijn zeven lokale cliëntenraden binnen Zideris. De lokale cliëntenraad praat mee en denkt mee over dingen die op een bepaalde locatie of in een specifieke plaats of regio spelen. Dat kan als cliënt of als vertegenwoordiger. De lokale cliëntenraad kaart tijdens een vergadering zaken aan bij de clustermanager en denkt na over mogelijke verbeteringen. Je vindt lokale cliëntenraden voor onderstaande locaties:

 • Cliëntenraad De Bilt
 • Cliëntenraad De Ronde Venen
 • Cliëntenraad Epe
 • Cliëntenraad Rhenen
 • Cliëntenraad Veenendaal
 • Cliëntenraad Wageningen
 • Cliëntenraad Zeist

Centrale cliëntenraad - CCR

Meepraten, meedenken en meebeslissen over onderwerpen die voor heel Zideris gelden. Dat is in het kort wat onze centrale cliëntenraad doet. De centrale cliëntenraad bestaat uit een afvaardiging van mensen die in de lokale cliëntenraden actief zijn. Ingrid Verlaan is de voorzitter van de centrale cliëntenraad.

Je bereikt de Centrale Cliëntenraad via cliëntenraad@zideris.nl

Doe mee

Ben jij geïnteresseerd in het verbeteren van de zorg en diensten die Zideris aanbiedt? Wil je een verschil maken in het leven van onze cliënten? 

Neem vandaag nog contact met ons op via communicatie@zideris.nl om je aan te melden of meer informatie te ontvangen. Geef daarbij aan om welke locatie het gaat. Samen kunnen we de toekomst van onze organisatie vormgeven en zorgen voor de best mogelijke zorg voor onze cliënten. 

Inspiratiedag, Milou was er bij
Ieder jaar wordt er een inspiratiedag georganiseerd. Onze vlogger Milou was er dit jaar bij. Ze vertelt over de cliëntenraad en laat verschillende zorgtechnologieën, zoals de CRDL, zien. Ze doet zelfs even een dansje met zorgrobot Zora. Kijk je mee?