Stephanie, begeleider bij dagbestedingslocatie 'Het Kaarsenatelier' in Wageningen, vertelt in aflevering 4 over haar werkplezier bij Zideris. Zij laat zien dat werken op de dagbesteding binnen Zideris, ook na veertien jaar, ontzettend leuk is!

Veertien jaar geleden kwam ik als stagiaire bij Zideris op de groep waar ik nu nog steeds werkzaam ben: het Kaarsenatelier in Wageningen.


Tijdelijk werken op woning en dagbesteding
Een poosje heb ik het werken op de dagbesteding gecombineerd met het gemeen van cliënten op diverse woonlocaties, waaronder de Crocusstraat in Wageningen. Deze combinatie van wonen / dagbesteding en de grote diversiteit van cliënten heeft ervoor gezorgd dat ik veel geleerd en plezier heb gehad. Echter, de mogelijkheid om fulltime werkzaam te zijn op dagbesteding het Kaarsenatelier kon ik niet laten liggen. Daar werk ik nog steeds met heel veel plezier.
 
Eigen winkel in centrum van Wageningen (tijdelijk gesloten ivm corona lockdown)
Sinds september 2020 werken wij samen met de Regionale Scholen Gemeenschap (RSG) Pantarijn Praktijkonderwijs in Wageningen. Elke donderdag ben ik met een aantal patiënten in onze eigen winkel: het Kado Lokaal, gevestigd aan de Hoogstraat in het centrum van Wageningen. Dit vind ik ontzettend leuk werk. Ik leer cliënten hoe netjes om kunnen gaan met klanten en leg uit hoe ze de winkel netjes houden. Daarnaast helpen de cliënten mee met het inpakken van cadeautjes. En natuurlijk hoort ook een grapje erbij. De cliënten maken een praatje met de bezoekers en vertellen vol trots welke producten ze allemaal zelf hebben gemaakt.

Ik leer van mijn cliënten en zij leren van mij
Elke dag ga ik met heel veel plezier naar mijn werk. Samenwerken met de cliënten vind ik fantastisch! Ik leer van hen en zij leren van mij! Samen proberen we elk jaar weer mooie producten te maken en deze natuurlijk ook te verkopen!

Positief kijken naar wat wel kan in coronatijd
Ik schrijf deze tekst in coronatijd. Corona was erg wennen. Ik heb moeten schakelen. Tijdens de behandeling niet meer mijn “eigen” cliënten ontvangen op dagbesteding en niet meer kunnen werken zoals ik dat voorheen deed. Dat was moeilijk. Toch heb ik de korte gedachten vrij snel van me af kunnen zetten en direct gekeken naar wat de cliënten en ik samen wel kunnen doen. Ook van deze tijd leer ik een hoop. Namelijk: niet alles is vanzelfsprekend!

Bij Zideris mag iedereen zijn wie hij / zij is. Je kunt groeien naar eigen kunnen en mogelijkheden. Het werken bij Zideris bevalt mij al veertien jaar goed!