In deze serie delen collega’s hun ervaringen over het werken bij Zideris.
Dennis Vrooland, begeleider bij woonlocatie Sluis 3 en 4 in Rhenen vertelt in aflevering 3 over zijn werkplezier bij Zideris

Als kleine jongen ging ik regelmatig met mijn vader mee naar een gezinsvervangend tehuis. Hij ging daar samen met een vriend muziek maken voor mensen met een verstandelijke beperking. De indrukken en de sfeer van toen zijn onbewust vormend geweest voor mijn latere schoolkeuzes en loopbaan ontwikkeling. Ik wilde dat ook!

Werken in de zorg verrijkt mijn leven
Toen ik klaar was met de middelbare school en tegen mijn vriendjes vertelde dat ik naar een zorgopleiding ging werd ik vierkant uitgelachen. Nu denk ik “er zouden veel meer mannen in de zorg moeten komen werken”. Het heeft mijn leven in ieder geval enorm verrijkt!

Het “zorgen voor mensen die dat nodig hebben” zit diepgeworteld in mijn familie systeem. “naastenliefde en community zin” zijn mij met de paplepel ingegoten en vormen mijn intrinsieke motivatie, ze zitten in elke vezel van mijn lijf. Ik haal veel zingeving uit het begeleiden en ondersteunen van cliënten. Helemaal als ik cliënten zie groeien, eigen keuzes zie maken of ontspannen de dag door zie komen. Dat maakt mij trots! Dat geeft werkplezier!

Bijzondere interacties met cliënten
Ik ben bij Zideris begonnen als Senior Medewerker op Grift 6-8, een bijzondere woning. En door de jaren heen heb ik gewerkt met vooral cliënten die zich niet goed konden uiten en/of die moeilijk verstaanbaar gedrag konden laten zien. Ik ga altijd vol voor het contact met de cliënt! Wat dan ook vaak bijzondere interacties oplevert!

Momenteel werkzaam op Sluis 3 en 4

Een aantal jaren geleden is de functie van Senior Medewerker, door de komst van zelforganisatie, komen te vervallen. Persoonlijk heb ik het 1e jaar daarna als een rouw periode ervaren. Het heeft mij uiteindelijk heel veel gebracht. Als je wilt weten wat? Schiet me dan maar een keertje aan!

Momenteel werk ik op de Sluis 3 en 4, de tofste werkplek van Zideris. Fijn om nog 16 uur per week verbonden te zijn aan Zideris.

Welkom en verbonden zijn met cliënten
Voor mij is het vanzelfsprekend om voorbij alle labels, etiketten, handicaps of syndromen, de cliënt te zien als medemens. En Sharelyn is daarvoor het levende bewijs, zij is werkelijk om op te vreten en als het kon dan zou ik haar zo mee naar huis nemen. Gelukkig heeft ze hele fijne ouders :) 

De glimlach, een knuffel, het aankijken, de goede morgen, het niets zeggen en zelfs het kleine gemopper van cliënten geven mij het wederzijdse gevoel van Welkom zijn en je Verbonden weten.