Een mooi moment vorige week op de BuitenTuin in Veenendaal: de ondertekening van het nieuwe contract tussen Zideris en Buitenzorg. Met deze voortzetting van de samenwerking gaan we verder werken aan een mooie, actieve en duurzame dagbesteding waarbij onze cliënten zorgen voor de dieren en/of werken op de BuitenTuin met ondersteuning van vrijwilligers.

De ondertekening van het contract vond plaats in de mooie stukje tuin van Ludo, cliënt van Zideris. Vol trots liet hij zijn prachtige tuin zien. “In zijn tuintje staan bijvoorbeeld sperziebonen, bietjes, sla en verschillende soorten bolletjes en bloeiende plantjes. Ook staat er een stoeltje in het tuintje zodat Ludo kan gaan zitten en genieten van zijn tuin.” Vertelt Joke van Voort, clustermanager Zideris.

Joke vertelt verder: “Zo’n 10 jaar geleden zijn we op kleinschalige wijze samen gaan werken met Stichting Buitenzorg. Deze samenwerking heeft zich in de loop van de jaren geleidelijk uitgebreid. Inmiddels hebben veel cliënten een geweldige dagbestedingsplek gevonden op de locatie Ruisseveen of op locatie Dragonder van Buitenzorg. Er zijn mogelijkheden voor dierenverzorging, tuinwerkzaamheden of werken in het theehuis.”

Rob van Zwieten, directeur Zideris, sluit af “We zijn blij met deze mooie samenwerking. En dankbaar dat wij met Buitenzorg zo’n mooie dagbestedingsplek kunnen bieden aan onze cliënten.”