Buitenzorg locatie Dragonder

Veenendaal

Gelegen in de wijk Dragonder-Noord in Veenendaal, in een mooi park en dichtbij het winkelcentrum Ronde Erf vind je Buitenzorg. Buitenzorg is een dagbestedingslocatie in Veenendaal waar cliënten van Zideris werkzaam zijn. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Twee groepen

Bij Buitenzorg kun je veel verschillende dingen doen en leren. Op de dagbesteding leer je om goed samen te werken, maar ook om zelfstandig te werken. Onze begeleiders helpen je daar graag bij. We hebben een tweetal groepen bij Buitenzorg. In elke groep kun je wat anders doen.

Voor de dierenliefhebber

Houd je van dieren en vind je het niet erg om hard te werken? Dan wil je vast graag aan de slag bij Buitenzorg. Als het droog is werken we bijna altijd lekker in de buitenlucht. Er zijn verschillende dieren aanwezig op onze locatie, o.a. hoefdieren zoals alpaca’s,pony’s, een ezel en een koe. Ook zijn er natuurlijk dieren waarmee je kunt knuffelen zoals konijnen en cavia’s. Daarnaast is er een mooie volière en zijn er ruim voldoende kippen voor de verse eieren!

Werken in de stallen, in de weide en in het park

Er zijn veel terugkerende werkzaamheden op deze locatie:
• Verzorgen en tam maken van de dieren.
• Binnen en buitenverblijven van de dieren schoonmaken.
• De weide mestvrij houden.
• Milieu-ronde in de wijk of het park.
• Rondleidingen geven.
• De kleinschalige tuintjes onkruid vrij houden.

Wat je bij ons kunt doen

Je kunt de dieren verzorgen en de hokken van de dieren schoonmaken. Je kunt natuurlijk ook in de tuin werken. Hier moet veel gebeuren. Je kunt overal aan meewerken: onkruid wieden, vegen, takjes opruimen en snoeien. 

Werken in de theeschenkerij

Als je komt werken in de theeschenkerij kan je verschillende werkzaamheden verrichten. Zo heet je gasten welkom en bedien je ze. Ook bereid je kleine, simpele gerechtjes en baksels voor en serveer je deze. Daarnaast horen hier natuurlijk ook schoonmaakwerkzaamheden bij. Zo zorg jij er voor dat de theeschenkerij er spik en span uitziet voor onze gasten!

Werkzaamheden in de theeschenkerij:

• Ontvangen en bedienen van de gasten.
• Bestellingen opnemen.
• Uitserveren van bestellingen.
• Afruimen en tafels schoonmaken.
• Boodschappen doen. (zelfstandig of samen met begeleiding)
• Kleine/simpele hapjes bereiden in de keuken.
• Schoonmaken en afwassen.

In een apart gedeelte binnen de theeschenkerij hebben wij onze eigen ruimte waar we pauze houden en tussen de middag samen eten.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Kinderboerderij

Veelgestelde vragen

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.