KadoLokaal, een winkel met een uniek concept, opent 20 september haar deuren in de binnenstad van Wageningen. De winkel aan de Hoogstraat 31 in Wageningen is een bijzondere cadeauwinkel zonder winstoogmerk.

In de winkel worden duurzame (lokale) producten verkocht én producten met een verhaal. Ze zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. De winkel wordt gerund door leerlingen van het praktijkonderwijs van Pantarijn en cliënten van de zorgorganisatie Zideris.

Om 11.00 uur wordt de winkel officieel geopend door burgemeester Floor Vermeulen van gemeente Wageningen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in deze bijzondere winkel met als doel  groei, inclusiviteit en educatie te bieden aan leerlingen en cliënten en met de verkoop van duurzame producten een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hierbij hanteert de winkel 4 sustainable development goals; Good Health and well-being, Quality education, Responsible consumption and production en Partnerships fort he goals.