Veenendaal, 31 mei 2024

Zihieris is een dagbestedingslocatie van Zideris, gevestigd in het centrum van Veenendaal, naast het gemeentehuis. Zihieris biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar cliënten waardevolle vaardigheden kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de samenleving. Contractmanager WMO Fiona Blom,  wethouder Martijn Beek, en directeur samenleving Edward van Leeuwen van de Gemeente Veenendaal kregen gisteren een uitgebreide rondleiding en maakten kennis met de werkzaamheden en activiteiten die bij Zihieris plaatsvinden.

Rondleiding en Gesprekken met Cliënten
Medewerkers van Zideris verzorgden een rondleiding voor de vertegenwoordigers van de gemeente Veenendaal. De cliënten namen enthousiast het woord en vertelden over hun dagelijkse bezigheden.

 

Productieruimte
Het bezoek begon bij de productieruimte. Hier worden door cliënten van Zideris materialen van de kringloop gerecycled en producten ingepakt voor diverse bedrijven. Er wordt onder de cliënten gekeken wie wat leuk vindt om te doen, en daarna gaan ze aan de slag.

 

Radiostudio
Ook werd er een kijkje genomen bij de radiostudio, waar cliënten vertelden hoe ze wekelijks een radio uitzending verzorgen. Hoe de uitzending wordt ingevuld hangt  af van welke cliënt de uitzending verzorgt. De ene keer luisteren we naar old school muziek zoals The Beatles en de Stones, en de andere keer staat het programma vol met Hollandse hits en feestmuziek. Zo blijft het lekker afwisselend!

Copyshop
De rondleiding ging verder naar de copyshop, waar cliënten hun werkzaamheden demonstreerden. Er werd uitgelegd hoe doosjes worden gevouwen, papier wordt verzameld voor boekjes, en hoe andere taken zoals vouwen en nieten worden uitgevoerd. De cliënten lieten zien hoe zij bijdragen aan het drukwerk voor verschillende verenigingen en bedrijven in de regio.

Afsluiting in de Koffiehoek
Het bezoek werd afgesloten in de koffiehoek, waar de gasten werden getrakteerd op koffie en zelfgebakken appeltaart, bereid door de cliënten van dagbesteding Theetuin. Dit was een mooie afsluiting in een ontspannen sfeer, waar verdere gesprekken en het delen van ervaringen plaatsvonden. De Koffiehoek is nog in ontwikkeling, maar hoopt deze zomer officieel haar deuren te openen.

 

De Gemeente Veenendaal nodigde tot slot de cliënten uit om ook eens een kijkje te komen nemen op het gemeentehuis van Veenendaal. Deze uitnodiging werd vol enthousiasme ontvangen. We kijken terug op een geslaagd werkbezoek en zien uit naar een voortzetting van onze mooie samenwerking.