Dinsdag 21 mei 2024 

Gisteren vond er een werkbezoek plaats bij Zideris. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, gemeentesecretaris Pieter Bonthuis, en de wethouders Hans Boerkamp, Bert Fintelman, Dick Poortinga, en Gert van Laar waren hierbij aanwezig. 

Rondleiding terrein Rhenen 

Een aantal medewerkers van Zideris nam hen mee op een rondleiding op het terrein in Rhenen. Het was een mooie gelegenheid om kennis en plannen te delen en te laten zien wat er binnen Zideris speelt. Ook de directeur van Zideris, Pascal Derksen was aanwezig. Zideris is een grote werkgever in de gemeente Rhenen. Naast het grote terrein in Rhenen biedt Zideris woningen en dagbesteding in Rhenen centrum, Wageningen, Veenendaal, de Bilt/Zeist en de Ronde Venen.

Het werkbezoek begon met een lunch in het restaurant van Zideris, waar cliënten samen met hun begeleiders werken om ervoor te zorgen dat alle medewerkers een lekkere lunch kunnen halen tijdens de pauzes. Ook voor het werkbezoek hadden zij een lunch voorbereid.  

Levensloopbestendig wonen  

Na de lunch werd Sluis 3 bezocht. Dit is een woning waar jongvolwassenen gaan wonen wanneer ze bijvoorbeeld voor het eerst uit huis gaan. Een van de bewoners van Sluis 3 ontdekte dat er een rondleiding gaande was. Vol trots heeft ze haar huiskamer en slaapkamer aan de burgemeester laten zien. Vervolgens gingen ze samen op de foto en zei ze enthousiast: "Je bent de tweede burgemeester die ik ooit ontmoet heb!" 

Daarna bezochten zij Berg 3, een woning waar intensieve zorg wordt geboden en waar voornamelijk oudere bewoners wonen. De woningen zijn volledig ingericht op de doelgroep, er zijn speciale faciliteiten aanwezig zoals een tillift. Zideris biedt een breed scala aan wonen zodat het mogelijk is om je hele leven bij Zideris te wonen.  

Ook zijn er verschillende dagbestedingen op het terrein van Zideris. Ze hebben een kijkje genomen op de dagbestedingslocatie Plein 3 waar zoveel mogelijk op belevingsgerichte ontwikkeling en beweging wordt gefocust. Dagbesteding wordt breed aangeboden, zodat iedere cliënt een passend aanbod heeft. 

Toekomstplannen 

Er werden verschillende thema's besproken en ideeën gedeeld waaronder het verlagen van de snelheid van de weg die voor het Zideris-terrein ligt. Vervolgens verplaatste het werkbezoek zich naar 't Forum, een gebouw midden op het terrein van Zideris waar bijeenkomsten worden georganiseerd. Hier werd een presentatie gegeven over de toekomstplannen van Zideris. 

Door het bezoek hebben de gemeentesecretaris, wethouders en de burgemeester een beeld gekregen van de ontwikkelingen, plannen en wensen van Zideris. Wij bedanken hen hartelijk voor hun tijd, interesse en hun betrokkenheid bij Zideris.