"Zou je misschien samen met mij naar het openluchtmuseum willen gaan?" vraagt een cliënt van Zideris hoopvol aan iemand die voorbij komt lopen. Samen koken, een wandeling maken of een leuke nieuwe plek bezoeken. Helaas is dit voor onze cliënten niet altijd vanzelfsprekend.

Ondanks alle georganiseerde activiteiten en de ondersteuning die we bieden, kunnen eenzaamheid en verveling soms uitdagingen vormen voor onze cliënten, zowel tijdens het weekend als doordeweeks. Er zijn momenten waarop ze graag samen willen koken, een wandeling willen maken of eropuit willen gaan, maar dit niet alleen kunnen realiseren. Het zou geweldig zijn als we hier iets aan kunnen doen. Daarom lanceren we dit nieuwe maatjesproject organisatiebreed binnen Zideris

Maatjesproject
Voor onze cliënten (jongeren en volwassenen met een fysieke en/of verstandelijke beperking) is Zideris op zoek naar maatjes die wekelijks of maandelijks wat tijd met hen willen doorbrengen, dit kan structureel of af en toe. Wil jij iemand echt even gezien en gehoord laten voelen? Word dan een maatje bij Zideris! Ons maatjesproject verbindt mensen met een beperking met enthousiaste vrijwilligers. Samen creëren we vriendschappen, bouwen we vertrouwen op en beleven we mooie momenten.

We zoeken maatjes in Rhenen, Veenendaal, Wageningen, de Bilt/Zeist en de Ronde Venen. Als vrijwilliger bij Zideris krijg je veel flexibiliteit; je hoeft niet vast te zitten aan een vast aantal uren. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Je kunt verschillende soorten maatjes zijn, zoals wandelmaatjes, fietsmaatjes, koffiedrinkmaatjes, sportmaatjes of kookmaatjes, enzovoort. Het zijn juist de kleine dingen die een groot verschil maken.

 

Wie ben jij als maatje?

• Je erkent het belang van luisteren en samen ontspannende activiteiten ondernemen.

• Als maatje staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal, met een focus op persoonlijk contact en het bieden van warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip.

• Affiniteit met de doelgroep is van groot belang

• Je gaat akkoord met de aanvraag van een VOG

 

Ben je wekelijks en/of maandelijks een paar uur beschikbaar en wil je graag een maatje van iemand worden of ontvang je graag meer informatie? Mail naar onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligerswerk@zideris.nl