In de reeks 'Eigenzinnige verhalen' publiceren we eigenzinnige, 'trotse' verhalen waar bewoners en cliënten van Zideris centraal staan. Denk hierbij aan verhalen over bewoners/cliënten die een bijzondere hobby hebben en/of op een externe dagbesteding werkzaam zijn. Ook gebeurtenissen die zich afspelen op de diverse locaties bijvoorbeeld een uitje van een begeleider met een of meerdere bewoners/ cliënten, verslag van (lokale)evenementen en / of een persoonlijk (cliënt) verhaal over ambulante begeleiding belichten wij in deze rubriek.

We trappen af met Denise, druk in de weer met kleding en klanten bij 't Bovengoed.

 

Maak kennis met Denise… Ze woont op de Zideris woonlocatie aan de Bantuinweg. Elke dinsdag- en donderdagochtend werkt ze bij ’t Bovengoed, een tweedehands kledingwinkel voor senioren.

Denise sorteert kleding, hangt kleding op en helpt de bezoekers met kleren uitzoeken. Ook zet ze koffie. “Met name voor onszelf”, grapt ze tegen haar collega-vrijwilligers Adriënne en Mariëtte met wie ze de winkel runt. Klanten helpen en kleding voor hun uitzoeken. Dat vindt Denise het leukste aan haar werk. “En uiteraard het kletsen met klanten”, zegt ze met een glimlach.

Naast haar vrijwilligerswerk bij ’t Bovengoed, gevestigd op locatie ’t Boveneind, is Denise regelmatig te vinden bij Buitenzorg, locatie Dragonder. Daar is zij actief bij de theeschenkerij. In haar vrije tijd houdt ze onder meer van lekker shoppen.