Jan en Agnieta zijn twee mindervalide cliënten die op een locatie van Zideris in Epe wonen. Jan is geboren in Spakenburg en heeft daar zijn hele leven gewoond. Hij is een groot voetbalsupporter van SV Spakenburg.

Jan was heel enthousiast toen hij hoorde dat SV Spakenburg op 22 januari 2020 het in de landelijke voetbalbeker op moest nemen tegen Ajax. Hij wilde dolgraag naar deze wedstrijd toe samen met zijn vrouw Agnieta…

Begeleider Jeffrey vertelt: “Het regelen van vier kaarten voor de wedstrijd Ajax-SV Spakenburg bleek een uitdaging. Ajax heeft diverse mindervalide plekken, maar hiervoor moet je een mindervaliden clubkaart hebben. Toen kwam Jan echter met een geweldig idee. Hij stelde voor om SV Spakenburg te benaderen voor toegangskaarten. Tot onze verbazing kregen we direct bericht van de voorzitter van SV Spakenburg. Hij gaf aan dat er nog twee vrije plekken waren op de mindervaliden-tribune.”

Jeffrey vervolgt: “We hebben een prachtige voetbalavond gehad. Wat zorgt Ajax goed voor zijn mindervalide gasten. Gratis koffie en thee, overal suppoosten die ons vriendelijk te woord stonden en geen wachtrijen voor het toilet. En bovenal: wat hadden we een prachtige plaatsen achter het doel! Helaas voor Jan verloor SV Spakenburg met 7-0. Maar dat mocht de pret niet drukken. Jan en Agnieta hebben een heerlijke avond gehad door de geweldige medewerking van SV Spakenburg en Ajax.”