In deze rubriek willen we jullie meenemen in een werkdag van een collega. Het coronavirus raakt ons allemaal. Buiten én binnen Zideris. Daarom vinden we het tijd voor een kijkje achter de schermen. De collega’s die werkzaam zijn in het primaire proces leveren namelijk samen met onze collega’s van de ondersteunende diensten elke dag weer een topprestatie. Daar mogen we trots op zijn en extra stil bij staan!

In deze serie verhalen nemen we jullie iedere keer mee in een werkdag van een collega. Deze keer Karin van der Linde, normaal actief als praktijkopleider en verzuimmedewerker, maar in coronatijd ook actief als één van de medewerkers van de Zideris corona teststraat.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik werk vier dagen per week. Meestal begin ik mijn werkdag tussen 07.00 uur en 08.00 uur. Ik start dan met mijn werkzaamheden voor de verzuimadministratie en als praktijkopleider.

Vanaf 09.15 uur tot en met 11.00 uur richt ik mij op mijn werkzaamheden als coördinator van de corona teststraat. Dan zet ik het bord met de verwijzing naar de teststraat buiten bij de hoofdingang van het dienstencentrum. Vervolgens zet ik beneden in de kelder van het dienstencentrum de zijdeur open. Daarna haal ik de lijst met aanmeldingen en de transponder op bij de receptie. Bovendien zet ik in de testruimte de ramen open, en zorg ik ervoor dat ik volledig uitgerust ben met persoonlijke beschermingsmiddelen (schort, handschoenen, masker en spatbril/scherm) zodat ik de coronatests veilig kan afnemen. Tenslotte leg ik samen met de administratieve medewerker alle materialen klaar voor de eerste test.

Mijn werkzaamheden voor de teststraat zijn uiterlijk om 11.00 uur klaar. Op dat tijdstip komt de koerier de buisjes ophalen die hij met spoed naar het laboratorium in Haarlem brengt. Zelf werk ik door tot 17.00 uur. Als er geen spoedklussen zijn, dan eindigt op dat tijdstip mijn werkdag.

Wat vind je leuk aan jouw werk in tijden van corona?
Het werken bij Zideris vind ik leuk, corona niet. Maar, ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen in de teststraat. Ik hoor van mijn collega’s die zich laten testen in onze teststraat dat ze blij zijn om een bekend gezicht te zien. Ze vinden het fijn dat we belangstelling voor hun tonen en snel geholpen worden. Het afnemen van de coronatest is voor deze collega’s niet altijd even fijn. Juist door een grapje te maken: ‘goh, ik krijg jou al aan het huilen door een wattenstokje’ kan ik de spanning een beetje breken.

Als ik kijk naar mijn gebruikelijke werkzaamheden, dan kan ik wel zeggen dat mijn werk zeer afwisselend is. De werkzaamheden lopen ook vaak door elkaar heen. Dat maakt mijn werk leuk en uitdagend. Als praktijkopleider heb ik bijvoorbeeld veel gesprekken met leerlingen, stagiaires, scholen en werkbegeleiders. En om de week hebben we het overleg met de hele afdeling P&O. Dit overleg vindt plaats via Microsoft Teams, ik zie dan ook mijn collega’s. 

Wat merk je van het coronavirus in jouw dagelijkse werkzaamheden?
Sinds de corona pandemie, medio maart 2020, kan en mag ik thuiswerken. Van Zideris heb ik een laptop en een mobiel voor zakelijk gebruik gekregen. Doordat ik meewerk in de teststraat ben ik echter meestal 3 a 4 dagen aanwezig bij Zideris in Rhenen.

Ik vind het fijn dat ik nog steeds nieuwe stagiaires kan spreken met inachtneming van de coronaregels. De tussenevaluaties met leerlingen vinden overwegend plaats via Microsoft Teams. Ik vind het soms wel lastig dat collega’s niet zomaar mijn kantoor binnen kunnen stappen. Mijn collega’s hebben nog steeds behoefte aan een luisterend oor, en ik sta graag voor ze klaar. 

Wat mis je het meest in deze periode?
Het meest mis ik de knuffels van mijn dochters en schoonzonen, maar gelukkig mag en kan ik knuffelen met mijn drie kleinkinderen. Natuurlijk heb ik ook de Vierdaagse van Nijmegen enorm gemist, ook al zijn we met ons vaste clubje in Zuid-Limburg wezen wandelen. Daarnaast mis ik Rijnpop en andere concerten en gezellig een terrasje pakken of uit eten gaan met vrienden. Maar ach, ik heb mijn dierbaren nog om mij heen; dat is voor mij het allerbelangrijkste!

Heb je een boodschap die je aan jouw Zideris collega’s wilt meegeven in coronatijd?
“Blijf altijd lief en zorg voor elkaar….. in goede maar zeker ook in coronatijden. Laten we hopen dat 2021 weer een mooier jaar gaat worden voor iedereen.”