In deze rubriek willen we jullie meenemen in een werkdag van een collega. Het coronavirus raakt ons allemaal. Buiten én binnen Zideris. Daarom vinden we het tijd voor een kijkje achter de schermen.

Het is prachtig om te zien hoe creatief en flexibel onze collega’s zijn, juist in deze moeilijke tijd. Bijvoorbeeld de collega’s die werkzaam zijn in het primaire proces. Zij blijven klaar staan voor onze cliënten. Hoe moeilijk de situatie ook is, denk hierbij aan een cliënt in isolatie of een woning in quarantaine. Samen met onze collega’s van de ondersteunende diensten leveren zij elke dag weer een topprestatie  Daar mogen we trots op zijn en extra stil bij staan!

Daarom vinden we dat we deze verhalen met jullie moeten delen. Want, werken in coronatijd is voor iedereen anders. In deze rubriek nemen we jullie iedere keer mee in een werkdag van een collega.

Eduard Poot, begeleider dagbesteding Epe, trapt deze serie af. We gingen met hem in gesprek.

Hoe ziet jouw dag eruit?
“Om 09.00 uur start mijn werkdag. Ik begin altijd op kantoor. Zo kan ik contact leggen met mijn collega’s. Rond 09.15 uur krijgen we een overdracht van woningen. Op maandag- en vrijdagochtend onderneem ik diverse activiteiten met cliënten in de houtwerkplaats. Met name proberen we van oude pallets van alles te maken. Elke woensdag zorgen we, samen met een andere organisatie, voor de tuin van ons terrein.”

Wat merk je van het coronavirus in jouw dagelijkse werkzaamheden?
”Het werken met een mondkapje op en natuurlijk het afstand houden. Ook ben ik regelmatig meer uren dan gebruikelijk aan het werk. Dit komt doordat cliënten door het coronavirus vaker vrij zijn van school of werk.. Ze stellen dan zelf voor om in de houtwerkplaats of de tuin iets te gaan doen. Dat vind ik natuurlijk superleuk! Al levert deze extra vrije tijd ook onrust bij deze cliënten op.  Zelf merk ik dat ik het lastig vind als er iemand wordt getest waar ik mee in contact ben geweest.”

“Heb je een boodschap die je aan jouw Zideris collega’s wilt meegeven in coronatijd?”
“Mijn boodschap voor alle collega’s van Zideris:
Jullie zijn toppers! Blijf elkaar ondersteunen.”