Volg je een zorgspecifieke opleiding op mbo niveau? Bij ons kun je verschillende stages lopen in het kader van een beroepsopleiding. Levendig, leuk en leerzaam, en je krijgt ook stagevergoeding!

Welke opleidingen en beroepen

Voor de volgende opleidingen en studies hebben wij over het algemeen voldoende stageplekken beschikbaar:

  • Opleiding 'Verzorgende Individuele Gezondheidszorg';
  • Opleiding 'Maatschappelijke Zorg'; Niveau 3 en 4 
  • Opleiding 'Sociaal werker'.
  • Studie 'Fysiotherapie';
  • Studie 'Creatieve therapie'.

Volg je een andere opleiding of studie en zoek je een stageplek bij een leuke, warme en professionele organisatie? Twijfel niet en neem gerust contact op met onze praktijkopleider Karin van der Linde. Ook als je geen specifieke zorgopleiding volgt, kijken we samen of we je toch een mooie, relevante stageplek kunnen bieden.

Bekijk onze actuele vacatures

Hoe je een stageplek bij ons krijgt

Als je stage wilt lopen bij Zideris kun je een motivatiebrief met cv sturen. Daarna nodigt een praktijkopleider je uit voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bekijken we of we een stageplek kunnen bieden die voldoet aan jouw wensen en verwachtingen, en natuurlijk ook aan die van ons. Zijn we allebei enthousiast? Top, dan krijg je bij ons een stageovereenkomst. Daarna ga je aan het werk en wordt je begeleid door een werkbegeleider. Bij Zideris krijg je naast een goede leerplek en contact met leuke mensen ook een stagevergoeding. Niet twijfelen dus, neem snel contact op met onze praktijkopleiders!

 

Veelgestelde vragen

Niet direct, je kunt namelijk pas beginnen als jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij onze P&O-afdeling binnen is. Daarnaast hebben we ook het ingevulde stageformulier, een ingevuld loonheffingskortingformulier en een kopie van je bankpas en identiteitsbewijs nodig. Pas als die gegevens compleet zijn, kan je in het personeelssysteem worden ingevoerd en kunnen we je stageovereenkomst opmaken.

Jazeker, dat kan. Jouw school moet daar dan wel toestemming voor geven. Bovendien voer je de tweede stage uit op een andere locatie dan waar je je eerste stage hebt gelopen.

Ja, dat kan. Sterker nog: het komt geregeld voor dat het team waar je stage loopt vraagt of je interesse hebt in een vakantiebaan. Natuurlijk mag je dit ook aangeven bij de P&O-afdeling. Daar komen vragen binnen van teams die op zoek zijn naar vakantiekrachten. Vakantiewerkers verdienen bij ons het minimum uurloon plus € 2,- extra per uur.

Jijzelf, natuurlijk! Ook je werkbegeleider moet aanwezig zijn bij de gesprekken, net als jouw SLB-er en de praktijkopleider.

Let op: je moet deze gesprekken zelf inplannen en dus ruim op tijd contact opnemen met alle mensen die aanwezig moeten zijn. Wacht je te lang met plannen, dan loop je het risico dat niet iedereen op hetzelfde moment kan.

Een medewerker op jouw werklocatie mag de beoordelingen doen, maar dat moet iemand anders zijn dan je vaste werkbegeleider. Je mag hier ook de praktijkopleiders voor inschakelen.