Samenwerken binnen De Opbouw kan heel goed! Zideris (‘Zie’) en de Weltevreden (‘Wel’) hebben elkaar gevonden en heten nu atelier Ziejewel. Het atelier verhuist binnenkort van Huis ter Heide naar de Silverein-locatie in De Bilt. Op 20 maart vierden we de start van deze samenwerking met muziek, bubbels en poffertjes. Veel medewerkers, bewoners en deelnemers waren van de partij. Het werd een gezellig feestje.

In het atelier zetten deelnemers (cliënten van Zideris) hun creatieve kant in met tekenen en verven. Ook kunnen zij in het atelier met hout werken, fotograferen of gedichten schrijven. Meer informatie staat op https://www.zideris.nl/locaties/arbeidstrainingscentrum/ 

Ontdekkingstocht

Voordat deelneemster Anja het lint doorknipte, waren er korte speeches van Henk van Winzum, clustermanager bij Zideris en Paul van Veldhuijzen, regiomanager bij Silverein. Ze waren het roerend met elkaar eens: door deze manier van samenwerken versterken we elkaars mogelijkheden. "De deelnemers van Zideris gaan ook helpen bij allerlei klussen in het huis zoals bijvoorbeeld koffie schenken. Hoe dat verder uitpakt, wordt een mooie ontdekkingstocht samen", stelden zij.

De plek van atelier Ziejewel, in een lichte zonnige ruimte op de begane grond van Weltevreden, geeft meer aanloop voor de deelnemers en het biedt tegelijk wat reuring in het gebouw. Daar is iedereen blij mee. Ook de deelnemers zien de nieuwe plek helemaal zitten. De naam van het atelier verbindt de beide zorgorganisaties: Zie van Zideris en Wel van Weltevreden.