Roswitha Lammers  en Dianne ter Maaten zijn weer ‘thuis’ bij Zideris. Na een uitstapje buiten de deur van Zideris, zijn ze weer terug in het voor hun vertrouwde Veenendaal. “Werken met deze doelgroep is zo leuk. Bovendien heerst er een fijne werksfeer”, zo zeggen ze allebei.

Dianne en Roswitha zijn weer 'thuis' bij Zideris in Veenendaal (fotografie: Niek Stam)

 

“De leuke doelgroep, de gehandicaptenzorg en Zideris bleven ons aantrekken”

Dianne vertelt enthousiast: “Na mijn eerste periode bij Zideris, heb ik een uitstapje gemaakt naar het speciaal onderwijs. Het gevoel tijdens mijn werk daar was,: het zijn geen mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind het zo leuk om met deze doelgroep te werken. Zideris en de gehandicaptenzorg bleef me trekken, juist ook toen ik werkzaam was in het speciaal onderwijs. Daarom heb ik de clustermanager gebeld en haar gevraagd of we iets voor elkaar konden betekenen. Dit bleek het geval. Toen de mogelijkheid zich voordeed heb ik niet geaarzeld en heb ik de overstap weer terug gemaakt naar Zideris in Veenendaal.

Momenteel werk ik drie dagen per week op de Weverij, op vaste dagen, heel fijn. Het zorgt namelijk voor een prima balans tussen werk en mijn privéleven. We hebben een klein, maar heel leuk team. Het is ook superleuk om weer met Roswitha samen te werken; we zijn in het verleden samen begonnen op woonlocatie Hollandia.”

Roswitha knikt en vertelt verder. “Ook ik vind het fijn om weer terug te zijn bij Zideris. Na mijn periode bij Zideris ben ik bij twee andere zorgorganisaties werkzaam geweest. Maar Zideris bleef trekken.  Op de Weverij heerst een fijne werksfeer. We werken met een hele leuke doelgroep. Ik draai zelf ochtend, avond- en slaapdiensten, heel variërend dus. Daar krijg ik veel energie van, maar met name van het werken met deze groep cliënten.”

“Het leuke van het werken met deze doelgroep is dat zij behoorlijk zelfstandig zijn. Ze gaan zelfstandig de deur uit. Ze trekken er zelf op uit. Zo gaan onze cliënten op zaterdagen bijvoorbeeld een kopje koffie drinken in het centrum.  Tevens ontstaan er leuke contacten tijdens de activiteiten die georganiseerd worden door de bewonersvereniging waar cliënten van Weverij 35 aan deelnemen.”

“Onze cliënten staan zo echt midden in de samenleving, ook door de dagbesteding die zij volgen en de locatie Weverij die dichtbij het centrum gevestigd is.” Dianne besluit met: “We vinden het allebei heel waardevol dat we mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze mooie doelgroep. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor”.

Wil je ook werkplezier ervaren? Kom dan werken bij Zideris. Bekijk hier alle openstaande vacatures.