De coronacrisis heeft grote invloed op de zorgsector, ook bij Zideris.  In een korte tijd is er in binnen onze organisatie veel veranderd en is er creatief omgegaan om goede zorg te blijven leveren ondanks de restricties door het coronavirus.
Nu deze restricties langer invloed hebben op ons dan vooraf gedacht wordt het voor cliënten steeds moeilijker om met de corona maatregelen om te gaan. Het gemis aan contact met familie en vrienden speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer mag ik mijn ouders weer zien? Wanneer kunnen we weer samen naar de dagbesteding? Waarom komt er nooit meer iemand op bezoek? Het zijn vragen die tegenwoordig veelvuldig worden gesteld in de woongroepen.

Online platform voor veilig contact cliënten met hun naasten
Om cliënten toch de mogelijkheid te bieden om in verbinding te blijven met hun naasten, binnen de grenzen van de coronawetten, heeft SeederDeBoer geholpen om een online platform te ontwikkelen in samenwerking met Zideris en Mett. Op dit platform kunnen begeleiders van woongroepen samen met cliënten berichten, foto’s en filmpjes te delen met de families. Families en verwanten hebben de mogelijkheid om in contact te blijven door te reageren op deze gedeelde berichten.

Mooie eerste resultaten
Afgelopen dinsdag is dit online platform live gegaan met mooie resultaten. De eerste accounts zijn aangemaakt door familie en verwachten en de eerste berichten zijn gedeeld! Een mooi creatief initiatief dat voor de cliënten, familie en verwanten voor verbinding gaat zorgen in deze lastige tijden!