Wethouders Barth van Eeten en Peter de Rooij hebben donderdag 10 juni jl. een bezoek gebracht aan Zideris. Zij kregen een rondleiding op de locatie Bantuinweg en over het terrein van Zideris op de Cuneraweg 12 in Rhenen.

Rob van Zwieten, directeur Zideris, vertelt: “Het was een fijne ontmoeting waarin we een deel van onze locaties hebben kunnen laten zien. De rondleiding startte aan De Bantuinweg. Dit is één van onze nieuwere locaties waar we ontzettend trots op zijn. Hier wonen 32 bewoners in een eigen studio, midden in het centrum van Rhenen”.

Onder het genot van een, door cliënten zelfgemaakte appeltaart namen de wethouders een gerecyclede lamp in ontvangst. “Deze lampen worden van gerecycled plastic gemaakt bij onze dagbestedingslocatie Uniplastic in Wageningen. Een fantastisch duurzaam project”, vertelt de heer van Zwieten.

De rondleiding kreeg een vervolg op ons terrein aan de Cuneraweg 12. “Met trots hebben we de wethouders ook onze nieuwe ZIB (Zeer Intensieve Begeleiding) wonen kunnen laten zien. Op deze woonlocaties komen vanaf juli 2021 cliënten te wonen die extra begeleiding nodig hebben”, vertelt Rebecca Schut, manager van deze woningen.

Als wethouder welzijn vindt Barth van Eeten het belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die ze nodig hebben. “Ik ben onder de indruk van dit bezoek. De locaties bevinden zich in een prachtige omgeving. En de persoonlijke zorg die Zideris hier biedt is zorgvuldig afgestemd op de wens en behoefte van de bewoners.”

 

Op de foto van links naar rechts:
Boven: Rebecca Schut, Wim Schimmel en Rob van Zwieten
Onder: Peter de Rooij, Barth van Eeten en Miranda van Doorn