Petra Mennen, begeleider op woonlocatie Bantuinweg in Rhenen, vertelt in aflevering 6 over haar werkplezier bij Zideris: van stagiair tot activiteiten/woonbegeleider!

Als student/activiteitenbegeleider kreeg ik in 1991 de kans om stage te lopen op het activiteitencentrum van (toen nog) Heimerstein. Mijn stageperiode was zo leuk! Ik had het zo naar mijn zin. Dat bleek wederzijds. Na het afronden van mijn studie kon ik direct aan de slag als activiteitenbegeleider op de textielgroep. De textielgroep bestond uit vijftien cliënten.

Overstap naar meer productiewerk

Na vijf leuke jaren heb ik de overstap gemaakt naar een andere dagbestedingsgroep. Met deze groep cliënten hebben we ons meer bezig gehouden met industrieel/productiewerk voor bedrijven. Daarnaast hebben we ook producten gemaakt die we verkochten in ons eigen winkeltje, op het centrale terrein van Zideris in Rhenen  

Samen

Ik vond het elke keer weer een prachtig gezicht om deze trotse cliënten te zien bloeien. Producten die zij hebben gemaakt en weer werden verkocht. Ook ik was supertrots. We deden het echt samen!

Het gevoel van thuiskomen

Na een uitstapje van 12 jaar op een kinderdagverblijf, om mijn eigen horizon te verbreden, ben ik toch weer terug gekomen bij Zideris. Het was een onverwacht warm welkom. De cliënten herkenden mij direct. Ik werd begroet alsof ik nooit weg ben geweest. Het voelde alsof ik weer thuis kwam.

Ik ging weer aan de slag als begeleider op de dagbesteding, maar nu in combinatie met het werken als begeleider op een woning. Het werken op de woning was voor mij iets nieuws; onregelmatige diensten draaien en nu ook cliënten begeleiden met een lager niveau. Altijd dacht ik: dat is niets voor mij.

Toch blijkt het heel boeiend en leuk te zijn.  Ook is het goed met elkaar te combineren. Zo zie je maar weer: als je open staat voor nieuwe dingen kun je zelf ook groeien en ontdek je jouw eigen verborgen talenten!    

In harten gesloten

Dat vind ik het mooie van Zideris; je kunt veel verschillende kanten op. Je wordt vanzelf in de harten van onze cliënten gesloten. Als ze je beter leren kennen, heb je voor altijd een speciale plek in hun hart.

Kortom, ik werk al vele jaren met veel plezier en enthousiasme bij Zideris.

Ik krijg er zoveel energie van. Daar doe ik het uiteindelijk voor!