In deze serie delen collega’s hun ervaringen over het werken bij Zideris.
Maroua Louza, begeleider bij woonlocatie Berg 1-3 in Rhenen vertelt in aflevering 2 over haar werkplezier bij Zideris.

Vroeger droomde ik ervan om van mijn hobby mijn werk te maken. Als jong meisje vertelde ik altijd dat ik profvoetbalster of gymlerares wilde worden. Door omstandigheden bleek dit echter niet voor mij weggelegd.

Stage in de gehandicaptenzorg

Zonder na te denken, want ik was leerplichtig en daardoor verplicht een opleiding te volgen, heb ik mij ingeschreven voor een zorg gerelateerde studie. In mijn achterhoofd zei een stemmetje: ‘en we zien wel waar het schip strandt’. Na een paar maanden ging ik voor een aantal maanden stage lopen. Ik zag mij in eerste instantie niet in de gehandicaptenzorg werken. Toch, heb ik na diverse gesprekken met mijn familie, docent en begeleiders van school, besloten om stage te gaan lopen bij Zideris.

Kijken naar mensen die het minder hebben

Van huis uit heb ik altijd meegekregen juist om te kijken naar mensen die het minder hebben. Elke persoon maakt namelijk volwaardig deel uit van de maatschappij. Met deze gedachte in mijn hoofd ben ik aan mijn stage begonnen. En nu, acht jaar later, ben ik nog steeds dankbaar dat ik heb doorgezet. Werken in de gehandicaptenzorg is het beste dat mij is overkomen!

Bijzondere band met bewoners

De eerste vier tot zes weken dat ik stage liep moest ik erg wennen. Totdat ik mij verdiepte in de bewoners. Tussen de bewoners en mij ontstond na verloop een hele mooie en speciale band. Zij werden vrolijk van mij en ik van hun. Dit zorgde ervoor dat mijn beeld van de gehandicaptenzorg totaal veranderde.

Je mag zijn wie je bent
Bij Zideris heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op mijn eigen tempo. Bewoners en collega’s vragen mij om hulp. Bij Zideris mag je daadwerkelijk zijn wie je bent, zo heb ik ervaren. Deze slogan geldt voor iedereen. Of je nu een bewoner bent, begeleider, vrijwilliger, een manager of een arts, je mag er echt op jouw manier zijn. Voor mij is dit het allerbelangrijkste dat er is. Zodoende is mijn glimlach ook mijn visitekaartje geworden.

Verbinding
Ik voel me thuis bij Zideris en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik voel me verbonden met Zideris en daarom wil ik graag doorgroeien. Ook dit is mogelijk. Zo start ik in 2021 met een nieuwe zorgopleiding. Niet gek voor iemand die in het verleden met veel twijfels te maken heeft gehad.

Wat ik iedereen wil meegeven……
Het is goed om dingen te proberen; zo kom je erachter wat daadwerkelijk bij jou past en wat jou gelukkig maakt.

Dat is bij mij Zideris en het contact met de bewoners!

PS: de foto die is bijgevoegd bij de tekst, is voor coronatijd genomen!