Wat een betoverende avond was het! Op vrijdagavond 15 december jl. opende Zideris aan de Cuneraweg 12 in Rhenen haar deuren voor een onvergetelijke kerstbeleving. Cliënten, hun families, medewerkers en vrijwilligers genoten samen van dit feestelijk evenement dat plaatsvond van 18.00 tot 21.00 uur.

Samen met een groot aantal toegewijde vrijwilligers en medewerkers werd de avond gevuld met diverse activiteiten. De bezoekers werden ondergedompeld in de warme gloed van het kerstseizoen, de sfeervolle verlichting op het terrein droeg daar voor een groot deel aan bij.

Bezoekers konden live diverse scenes uit het kerstverhaal volgen. Van het inschrijven bij de keizer tot de aankomst bij de herberg. Het engelenkoor zong en er waren herders met aaibare dieren. Uiteraard ontbraken ook de wijzen uit het oosten en de kerststal niet.

Ook een betoverend rondje met de kerstman in de arrenslee waas mogelijk. Naast het kerstverhaal waren er doe-activiteiten: jong en oud hebben konden knutselen, spelletjes spelen of meedoen aan een trommelworkshops of rondsnuffelen op de kleine kerstmarkt.

Vooral de kinderen genoten van het voorlezen van het kerstverhaal en voor de gelegenheid was er een speciale kerst-snoezelruimte ingericht. Bezoekers konden hun persoonlijke kerstwensen in de speciale kerstwensboom hangen. Een unieke ervaring om het kerstverhaal tot leven te zien komen.

Zideris is verheugd over de opkomst en de positieve reacties en bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de sfeervolle kerstbeleving. Het was een onvergetelijke ervaring vol warmte, gezelligheid en samenzijn.

Foto's door Niek Stam