Meedoen in de maatschappij. Dat willen de cliënten van Zideris. Mooi is dan ook het contact dat tot stand is gekomen tussen Zideris en Kaatje Katoen, een webshoponderneming in Wageningen die duurzaamheid centraal heeft staan.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Zideris, onderdeel van Zorggroep De Opbouw. Het ondertekenen van de Green Deal is hier een voorbeeld van.

Diverse cliënten van de dagbestedingslocaties in Rhenen zijn druk in de weer met werkzaamheden voor Kaatje Katoen. Alle cliënten hebben elk een eigen activiteit waar zij verantwoordelijk voor zijn. Hierbij kan je denken aan doosjes vouwen door de één en de doosjes voorzien van de juiste inhoud door de ander. Ook het tellen van doekjes, een pakket samenstellen en sticker- en bevestigingswerkzaamheden zijn werkzaamheden die door de cliënten worden uitgevoerd.

De cliënten voeren de werkzaamheden voor Kaatje Katoen zelfstandig, maar ook samen uit. Wanneer het eindresultaat er is, bezorgen de cliënten de artikelen zelf bij Kaatje Katoen. Zo weten zij voor welke organisatie zij werken.

Over Kaatje Katoen

In 1992 begonnen met katoenen luiers - vandaar de naam Kaatje Katoen. Bijna 30 jaar later is Kaatje Katoen nog steeds bezig met wasbare luiers. Daarbij legt de organisatie de focus op duurzaamheid. Het besef dringt langzamerhand door dat we maar één planeet hebben en het daarmee moeten doen. Naast wasbare luiers vind je in de webshop bij Kaatje Katoen ook andere duurzame (verzorgings) producten en wasbare producten.
www.kaatjekatoen.nl