Op zaterdag 2 september jl. werd de jaarlijkse Truckerdag weer georganiseerd. Dit jaar vierden we een bijzonder jubileum: de 40e verjaardag van de Truckerdag.

Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Veenendaalse Trucker Vereniging (VTV) en Zideris. Cliënten van Zideris genoten volop van een spannende rit in de trucks, door Veenendaal, Elst en Rhenen.

Rond half elf startte de stoet trucks, vanaf het terrein van Zideris aan de Cuneraweg in Rhenen, voor een ca. 2,5 uur durende rit door de regio. Ook de burgemeester van Rhenen, Hans van der Pas, heeft de stoet uitgezwaaid. Door het getoeter kon het niemand in de wijde omtrek ontgaan welke dag het was!

Na terugkomst op het terrein van Zideris bedankte interim-directeur Bert Ferwerda en Nicole van den Brink, coördinator Recreatie, alle betrokkenen voor hun aandeel in deze dag. De lunch stond klaar waarna we met elkaar feest vierden. De frietkraam was bij iedereen populair en de Hollandse meezingers, verzorgd door een zanger en DJ, droegen bij aan de gezellige sfeer.

Het succes van de Truckerdag zou niet mogelijk zijn zonder de onvermoeibare inzet van alle chauffeurs, vrijwilligers, sponsoren, gemeenten en natuurlijk de deelnemers en hun families. Samen zorgden we zaterdag voor vreugde, saamhorigheid en onvergetelijke herinneringen voor cliënten met een verstandelijke beperking. Wij bedanken hierbij iedereen die heeft bijgedragen nogmaals, dank jullie wel! 

Bekijk voor een impressie van onze vlogger Milou ook het YouTubekanaal van Zideris. Voor deze bijzondere gelegenheid is ook een jubileumboekje gemaakt. Deze is hier te downloaden.

Foto’s door Niek Stam