Plein 3

Rhenen

Plein 3 is een belevingsgerichte dagbesteding van Zideris in Rhenen. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Verschillende groepen

Bij Plein 3 kun je veel verschillende dingen doen. We hebben een aantal groepen bij Plein 3, en in elke groep kun je wat anders doen.

Turkoois

Bij Turkoois kun je veel verschillende dingen beleven. Er is veel te voelen, ruiken, proeven, zien en horen. Je kunt er bijvoorbeeld muziek luisteren, maar ook kippen en konijnen verzorgen. Je kunt ook bij ons in de tuin werken, of lekker een stukje wandelen of fietsen. Het is gezellig, maar ook lekker rustig bij Turkoois.

Saffier

Bij Saffier kun je veel dingen doen die goed bij je passen als je al wat ouder bent. Je kunt er muziek luisteren of maken, snoezelen, wandelen en fietsen. Je kunt er ook dingen maken zoals badzout of sleutelhangers. Lekker in beweging blijven is ook mogelijk bij Saffier, bijvoorbeeld door met de bal te gooien of te voetballen.

Robijn

Ook bij Robijn kun je veel dingen doen die goed bij je passen als je al wat ouder bent. We maken bijvoorbeeld dingen van zeep en we doen huishoudelijke klusjes. We werken ook met textiel. Je kunt zelfstandig aan de slag zonder dat je gestoord wordt door anderen, maar je kunt er ook samenwerken als je dat wilt. We werken in een lokaal met een grote werktafel. Als je wilt kun je ook aan een aparte tafel zitten. Er is een groot terras met een prachtig uitzicht over de weilanden.

Onyx

Bij Onyx kun je van alles beleven. Je kunt er puzzelen en kleuren. Ook buiten is er veel te doen, zoals wandelen of gewoon lekker genieten van de buitenlucht in de tuin. Het lokaal waar je verblijft is lekker licht. Er staat een grote werk- en lunchtafel. Er is een zithoek met koffie en limonade. Je mag ook gebruik maken van het TV-hoekje. er zijn ook deelnemers die niet zelfstandig kunnen eten; wij helpen ze hier bij.

Jade

Bij Jade kun je veel verschillende dingen doen. Je kunt er koken, dansen, knutselen en kleuren, maar ook insteekwerkjes maken, kralen rijgen en puzzelen. Dat doen we aan de werktafel. Er is ook een zithoek waar we zitten als we koffie drinken of gewoon even lekker rustig aan doen.

Aventurijn

Bij Aventurijn kun je allerlei nuttige klusjes doen, zoals tafellakens ophalen, fruithalen bij de boer, afwassen en afdrogen. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Je kunt bij ons bijvoorbeeld puzzelen en zwemmen of lekker genieten van de buitenlucht in de tuin.

Amber

Als je al wat ouder bent, kun je bij Amber dingen doen die goed bij je passen. Je kunt puzzelen of muziek luisteren, maar ook actieve dingen doen, zoals wandelen, fietsen met de duofiets of voetballen. Bij Amber staan twee lange tafels waar de cliënten aan zitten. Er is ook een zithoek waar je af en toe even lekker rustig kunt zitten.

Eens per week komen alle groepen samen in de centrale hal en wordt er muziek gespeeld, geluisterd en gedanst.

Vraag hier een rondleiding aan

 

In de buurt

Bus
Bushalte
Dierentuin
Voetbalveld
Zwembad

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.