Wil je werken bij een echt bedrijf, midden in de samenleving? Wij weten een heleboel leuke werkgevers te vinden in Utrecht, Gelderland en Noord-Holland, waar je flink je handen uit de mouwen kunt steken. Wij hebben goede contacten met deze bedrijven, zodat je er met goede begeleiding aan de slag kunt.

Met een beetje hulp een leuke werkplek vinden

Als je wilt werken bij een echt bedrijf, ga je eerst samen met je persoonlijk begeleider of je jobcoach op een rijtje zetten wat je precies wilt, wat je kunt en wat er allemaal mogelijk is als het om werk gaat. Als het kan, gaan we proberen om je te laten werken bij een echt bedrijf. Dat kan een aangepaste functie zijn die precies past bij jouw kennis en niveau. Het is ook mogelijk om volop mee te draaien in een bedrijf. Bijvoorbeeld in een winkel, op een school of in een restaurant.

Werken én leren

Als je bij een echt bedrijf gaat werken, hoef je natuurlijk niet meteen alles zelf te kunnen. Terwijl je werkt, leer je ook. Bovendien ondersteunen je collega's je met alle werkzaamheden. Samen met je begeleider of jobcoach kijk je af en toe hoe alles gaat en of er misschien dingen anders moeten. Zo zorgen we ervoor dat je je werk goed kunt blijven doen, maar zorgen we ook dat je het naar je zin blijft hebben op je werk.

Veelgestelde vragen

Voordat we op zoek gaan naar geschikt werk, gaan we samen bekijken wat je al weet, wat je kunt en wat je leuk vindt om te doen. Als we dat weten, kunnen we samen op zoek naar een leuke werkplek. Als je op de dagbesteding gaat werken, is er een werkbegeleider die je helpt op je werkplek. Ga je bij een bedrijf werken? Dan krijg je op je werkplek begeleiding, en krijg je steun van de Zideris Jobcoach.

Dat is afhankelijk van waar je gaat werken en wat je er gaat doen. In sommige gevallen is het goed mogelijk dat je betaald krijgt. Als je bij een bedrijf werkt, is de kans groter dat je betaald wordt. Dit hangt af van wat voor werk je kunt doen bij dat bedrijf.

Het is niet belangrijk dat je al heel veel kunt en weet voordat je aan de slag gaat. Je gaat namelijk ook veel leren tijdens het werk dat je straks gaat doen. Het allerbelangrijkste is dat je je aan de gemaakte afspraken kunt én wilt houden. De plek waar je gaat werken is afhankelijk van wat je allemaal kunt, en waar een werkplek voor je beschikbaar is.

Als je bij de dagbesteding aan de slag wilt, heb je een dagbestedingsindicatie nodig. Andere indicaties zijn afhankelijk van welk soort werk je gaat doen. Daar komen we snel achter als we samen gaan kijken wat je voor werk kunt en wilt doen, en waar je dat werk kan gaan doen.