Wij vinden het belangrijk dat je beslissingen neemt over je eigen leven. Bij ons praat je altijd mee over de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Zeggenschap over je eigen leven

Bij ons sta jij aan het roer. Wij staan naast je om je te helpen sturen wanneer dat nodig is. Soms is het best moeilijk om zelf keuzes te maken. Als dat niet goed lukt, kunnen anderen ook beslissingen voor je nemen. Dat kan bijvoorbeeld je begeleider of je vertegenwoordiger doen. Degene die beslissingen voor je neemt, moet je wel vertellen dat hij of zij dat doet.

Zeggenschap over Zideris

Lokale en Centrale Cliëntenraad

Cliënten en hun vertegenwoordigers praten en denken met ons mee. De lzeven okale Cliëntenraden bespreken dingen die op een bepaalde locatie of in een specifieke plaats spelen. De Centrale Cliëntenraad heeft medezeggenschap over onderwerpen die voor heel Zideris gelden. We vertellen je op deze pagina graag meer over onze cliëntenraden.

Ondernemingsraad (OR)

Medewerkers van Zideris hebben ook wat te zeggen over onze organisatie. Daarvoor hebben we een ondernemingsraad (OR). De OR bestaat uit medewerkers die voor de belangen van alle andere medewerkers opkomen. Zij praten ook met de directeur over belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Ze denken mee met de organisatie en ze geven de directeur ook advies. Over sommige onderwerpen beslist de OR zelfs mee.