Wij vinden het belangrijk dat je beslissingen neemt over je eigen leven. Bij ons praat je altijd mee over de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Zeggenschap over je eigen leven

Bij ons sta jij aan het roer. Wij staan naast je om je te helpen sturen wanneer dat nodig is. Soms is het best moeilijk om zelf keuzes te maken. Als dat niet goed lukt, kunnen anderen ook beslissingen voor je nemen. Dat kan bijvoorbeeld je begeleider of je vertegenwoordiger doen. Degene die beslissingen voor je neemt, moet je wel vertellen dat hij of zij dat doet.

Zeggenschap over Zideris

Cliëntenraad

We willen graag dat de mensen die wij ondersteunen ook iets te zeggen hebben over onze organisatie. Daarvoor hebben we een cliëntenraad. Al je wilt weten wat de cliëntenraad allemaal doet of als je zelf lid wilt worden van de raad, dan kun je op deze pagina meer informatie vinden.

Ondernemingsraad (OR)

Medewerkers van Zideris hebben ook wat te zeggen over onze organisatie. Daarvoor hebben we een ondernemingsraad (OR). De OR bestaat uit medewerkers die voor de belangen van alle andere medewerkers opkomen. Zij praten ook met de directeur over belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Ze denken mee met de organisatie en ze geven de directeur ook advies. Over sommige onderwerpen beslist de OR zelfs mee.