Vorige maand zijn twee medewerkers van Zideris door Gentle Teaching International benoemd tot ‘Master Mentor Gentle Teaching’. Het gaat om Yvonne Haenen (beleidsmedewerker) en Marlette Bink-Bensink (creatief therapeut beeldend).

 

Zij zijn beiden al jaren trainer Gentle Teaching en waren sinds de internationale conferentie Gentle Teaching in Breukelen al ‘Mentor’. Op basis van hun kennis over Gentle Teaching, hun bijdragen aan de borging van deze methodiek en grondhouding binnen Zideris én hun bijdragen aan de GTI community door internationaal presentaties te verzorgen (samen met andere medewerkers van Zideris), zijn zij beiden benoemd tot ‘Master Mentor’.

Gentle Teaching International maakt een onderscheid tussen: ‘gentle teachers’,  ‘mentoren’ en ‘master mentoren’. ‘Gentle Teacher’ is iedereen die een basiscursus Gentle Teaching heeft afgerond. Een ‘mentor’ is iemand die uitgebreide kennis en vaardigheden van Gentle Teaching heeft verworven en supervisie heeft ontvangen, bijvoorbeeld in een ‘mentoropleiding’. Een mentoropleiding kan alleen worden gegeven door ‘Master Mentoren’. Op dit moment wordt binnen Zideris onderzocht of we vanaf 2021 een mentoropleiding Gentle Teaching kunnen opstarten. Op die manier kunnen we medewerkers de mogelijkheid bieden om hun kennis over Gentle Teaching te vergroten en zich persoonlijk verder te ontwikkelen. Het volgen van de mentoropleiding verrijkt de deelnemer als medewerker en als persoon. Over of, en wanneer Zideris de mentoropleiding gaat aanbieden, maken we bekend zodra daar meer duidelijkheid over is.

Marlette en Yvonne, proficiat en veel succes met het invulling geven aan jullie ‘Master Mentor’-schap!

Lees hier meer over Gentle Teaching en Zideris.