Op zaterdag 10 augustus 2019 is het zover. Iedereen is welkom bij 2nd Heaven. Een kringloopwinkel waar leuke, aparte spulletjes te koop worden aangeboden. “Wij zijn anders dan veel andere kringloopwinkels”, zegt eigenaresse Renza Frings. “Wij richten onze winkel zo in dat mensen daadwerkelijk kunnen zien wat ze met de producten kunnen doen en in welke omgeving ze het best passen. Van nostalgie uit lang vervlogen tijden, tot hippe design meubels en kleding. Maar, het belangrijkste is dat bij ons de mensen echt centraal staan.”

 

 

Zichtbaarheid 

De ambitie van 2nd Heaven is dan ook: “ Ik ben, omdat wij zijn.”
Renza vervolgt: “Samen is namelijk zoveel leuker, omdat het kleur brengt, nut heeft en sterker maakt. Zideris, zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking, deelt onze ambitie. Zij vinden het ook belangrijk dat iedereen zichtbaar is in de samenleving. Naast de winkel, waar cliënten van Zideris ook aan de slag gaan, hebben we daarom ook een ruimte ingericht voor dagbesteding."

Lokale betrokkenheid en verbinding met de samenleving

2nd Heaven is een prachtige aanvulling op het dagbestedingsaanbod van Zideris in Wageningen, aldus clustermanager Erik Baank. Erik vertelt enthousiast: “Zideris staat voor lokale betrokkenheid en verbinding met de samenleving. Onze cliënten zijn bij 2nd Heaven zichtbaar. Onder begeleiding krijgen ze de kans diverse werkzaamheden te verrichten. Zoals koffie serveren aan klanten, zelfgemaakt keramiek verkopen, maar ook schoonmaken, sorteren en zelfs zonnebrillen passen. Een mooie vorm van participerende dagbesteding. Cliënten kunnen zich bij 2ndheaven echt binnen hun mogelijkheden verder ontwikkelen.”

“Daar is echt over nagedacht”, aldus Erik. “Zo hebben de begeleiders van de cliënten in samenspraak met Josje Peters, Jobcoach binnen Zideris, diverse cliëntprofielen opgesteld. De werkzaamheden en daginvulling worden afgestemd naar de mogelijkheden van de cliënt. 2nd Heaven heeft zelfs de beschikking over een kantine. Willen onze cliënten rust, dan kunnen ze zich daar even terugtrekken.”

Renza kan niet wachten totdat het 10 augustus is: “Op 9 augustus hebben we nog een opening voor genodigden. Momenteel zijn we enorm druk zijn met de verbouwing en inrichting van de winkel.
Met ons fantastische team, waar ik trots op ben, gaan we deze klus klaren.”

Openingstijden

2nd Heaven is gevestigd op het Nudepark 160a in Wageningen. De winkel is vanaf 10 augustus elke donderdag en vrijdag geopend van 09.30 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.2ndheaven.nl