Voedselbank

Veenendaal

De Voedselbank is een dagbestedingslocatie van Zideris in Veenendaal. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Iets goeds doen voor anderen

Bij de Voedselbank kunnen mensen met weinig geld elke week een voedselpakket ophalen. Als je hier komt helpen, dan doe je heel goed werk waar anderen heel dankbaar voor zijn. De Voedselbank zit in een oud schoolgebouw, niet ver van het centrum van Veenendaal. Naast de Voedselbank is er ook een Kledingbank. Zideris heeft er ook een lokaal, waar we aan een grote tafel kunnen werken. Aan die tafel kunnen we ook koffie drinken en gezellig samen eten. Er is ook een werkplek waar je in je eentje kunt werken. Het is een oud schoolgebouw, dus buiten hebben we een groot schoolplein waar je van alles kunt doen in de buitenlucht.

Wat je bij ons kunt doen

Je kunt spullen inpakken en uitpakken, afwegen en tellen. Er moet natuurlijk ook opgeruimd worden, dus kun je groente-, fruit- en tuinafval, plastic en papier scheiden. Samen met je collega's zorg je ervoor dat het er netjes uitziet bij de Voedselbank. Het kan zijn dat Kledingbank ook graag je hulp inschakelt. Dan mag je helpen met kleding uitzoeken, netjes opvouwen of op hangertjes doen.

Wat je bij ons kunt leren

Bij de Voedselbank leer je zelfstandiger te worden en van het werk krijg je meer zelfvertrouwen. Je leert ook goed met mensen omgaan. Ook leer je er veel nieuwe mensen buiten Zideris kennen. Dat is heel gezellig en goed voor je sociale leven.

 

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Park
Sportschool
Winkels

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.