Keramiekatelier

Wageningen

Het Keramiekatelier is een dagbestedingslocatie van Zideris in Wageningen. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Mooie dingen maken

Als je bij het Keramiekatelier werkt, dan maak je mooie producten die we zelf verzinnen of iets wat een klant graag wil hebben. We maken producten voor veel verschillende mensen en bedrijven. Het Keramiekatelier is een grote ruimte met hoge en lange tafels waar je aan kunt werken. Er staan ook open kasten met spullen die we nodig hebben tijdens het werk, zoals gietmallen en een gietinstallatie. Keramiek moet in een oven om hard te worden. Daar hebben we er twee van staan. Ze staan in een aparte ruimte. Er zijn ook toiletten bij het keramiekatelier, maar die hebben we niet zelf gemaakt!

Wat je bij ons kunt doen

Het is belangrijk dat je creatief bezig wilt zijn. Bij ons help je producten van een goede kwaliteit te maken zoals vazen, schalen of serviesgoed. Als de producten klaar zijn verkopen we ze. Er moet veel gebeuren voordat zo'n product af is. Je kunt bij ons gietklei oproeren, mallen vullen met klei, mallen leeggieten en schoonmaken. Je kunt ook voorzichtig laagjes glazuur aanbrengen op wat we gemaakt hebben en de ovens vullen en leegmaken. Om de producten nog mooier te maken mag je helpen met het ontwerpen van motieven, maar ook met het bedenken van nieuwe producten.

Je kunt ook werken in de kantine. Daar verzorg je de koffietafel en ruim je de vaatwasser in en uit of maak je soep voor je collega's. We verkopen onze producten in een winkel. Daar mag je de kassa bedienen, helpen de producten in de winkel te zetten, klanten ontvangen en helpen en natuurlijk opruimen en schoonmaken.

Wat je bij ons kunt leren

Bij ons leer je werken in opdracht. Ook leer je in je eentje of met anderen in één ruimte te werken. Daar hoort natuurlijk bij dat je netjes kunt omgaan met elkaar, maar ook met klanten. Samen met je collega's leer je de werkruimtes netjes te houden door de werkplek schoon te maken. Ook neem je deel aan het werkoverleg. Hier leer je om je mening te geven, naar elkaar te luisteren en mee te denken over het werk.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bibliotheek
Bushalte
Winkels
Zwembad

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.