Grebbeweg 125

Rhenen

De Grebbeweg 125 is een woonlocatie, dichtbij het centrale terrein van Zideris in Rhenen. Hier wonen mensen van 18 jaar en ouder, die begeleiding krijgen bij alledaagse dingen. Het is een geschikte woonlocatie voor mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Er is altijd een slaapdienst aanwezig en medische diensten zijn binnen handbereik. Het is belangrijk dat je mobiel bent in verband met de vele trappen in- en buitenshuis.

Wonen in een studio of huiskamer

Woonlocatie Grebbeweg 125 beschikt over studio’s en slaapkamers. Mensen met een studio worden begeleid vanuit hun studio. Afhankelijk van de zorgvraag word je individueel begeleid of vanuit de huiskamer. Mensen met een slaapkamer worden begeleid vanuit de huiskamer, als groepswonen. Je onderneemt dan met de andere bewoners gezamenlijk activiteiten zoals eten en koffie drinken.

Heb je een eigen studio, dan onderneem je deze activiteiten met name op je eigen studio. Uiteraard ben je ook dan welkom in de huiskamer.

Hulp bij de dagelijkse dingen

Binnen de Grebbeweg 125 ondersteunen we je bij de alledaagse dingen. Duidelijkheid, structuur en veiligheid zijn daarbij belangrijk. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Je mag bij ons ook veel zelf beslissen. Bijvoorbeeld hoe je je vrije tijd inricht. Ook vinden we het belangrijk dat je contact hebt met vrienden en familie, dus daar krijg je veel ruimte voor.

Deelnemen aan activiteiten

Bij de Grebbeweg 125 organiseren we veel activiteiten. Zo kun je dansen, knutselen en zwemmen of gezellig samen zijn bij de soos. Ook dagbesteding is mogelijk in de nabije omgeving of op het terrein. Dit wordt afgestemd op de individuele behoefte en mogelijkheden.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bos
Bushalte
Dierentuin
Zwembad

Veelgestelde vragen

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.