Atelier Ziejewel

De Bilt

Atelier Ziejewel is een dagbestedingslocatie van Zideris in De Bilt. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Leuk en leerzaam

Om te beginnen onderzoeken we bij Atelier Ziejewel samen met jou wat je al kunt. Dat doen we met een interessetest. Ook bedenken we hoe je nóg beter kunt worden in de dingen die je leuk vindt. Je kunt bij ons heel veel leuke dingen doen. Voor elke activiteit hebben we een groep. Dat is heel gezellig, maar ook leerzaam. Leren doe je namelijk van elkaar en niet in je eentje! Er is een begeleider van Zideris bij iedere groep aanwezig. Dat is iemand die jou helpt en aan wie jij al je vragen kunt stellen.

Wat je bij ons kunt doen

Tuingroep

Houd je ervan om lekker buiten te zijn en met je handen te werken? Dan is de tuingroep iets voor jou! Houtkloven, bladblazen, snoeiwerkzaamheden en een boel andere, stoere klussen in de buitenlucht. Dat doen we bij mensen thuis die jouw hulp goed kunnen gebruiken, maar ook in onze eigen tuin.

Arbeidsmatige groep

Binnen deze groep kun je fijn met je handen aan de slag. Je kunt stickers plakken of helpen met het inpakwerk. Wil je lekker creatief zijn? Dat kan ook! Je kunt bijvoorbeeld werken met papier-maché, pindakransen maken en tekst op hout branden. Voor ieder wat wils. 

Atelier

In het atelier werken hele creatieve mensen. Je kunt hier tekenen, verven en schilderijen maken. Ook kun je met hout werken waarmee we bijvoorbeeld beelden maken. Je kunt hier ook fotograferen of gedichten schrijven. Het atelier is een goede plek voor mensen die kunstenaar willen worden.​

Mobiele fietsenmakerij

Houd jij van fietsen en techniek? Dan is de de mobiele fietsenmakerij iets voor jou. Met elkaar gaan we op pad om banden van fietsen of rollators op te pompen en fietsen of rolstoelen te repareren. Dat doen we bij scholen, bij verpleeg- en verzorghuizen voor oudere mensen, maar ook gewoon bij mensen in de buurt. Al deze mensen hebben jouw hulp hard nodig!

Wijkrestaurant 'Bij de Tijd'

In een echt restaurant help je samen met je groep met tafels dekken en koffie schenken. Ook leer je te werken in de afwaskeuken en oefen je hoe je gasten welkom heet en bedient. Dankzij jou en je groep hebben de gasten van het restaurant het heel fijn.

 

Vraag hier een rondleiding aan

 

 

In de buurt

Bushalte
Station
Voetbalveld

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

We praten heel graag met jou over wat jij belangrijk vindt. Wat vind jij bijvoorbeeld leuk om te doen? Waar wil je werken en wat zou je willen leren? En waar heb jij begeleiding bij nodig? Over al deze dingen maak je afspraken met de begeleiding. Deze afspraken komen in jouw persoonlijk plan te staan. Elk jaar kijken we of het plan nog klopt. Dat doen we samen met jou, en soms ook met je ouders of vertegenwoordigers. Zo zorgen we ervoor dat we je ondersteunen op een manier die bij jou past. We willen namelijk dat jij het naar je zin hebt, want pas dan zijn ook wij blij!