Als je creatieve dingen doet, helpt dat bij je ontwikkeling. Door dingen te doen of door dingen te maken, kun je beter je gevoelens uiten en contact maken met anderen. Maar je leert er ook nieuwe dingen van en je krijgt er meer zelfvertrouwen door. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om te doen, en misschien word je er zelfs lekker rustig van.

Beeldende ondersteuning
We gaan samen met jou tekenen, schilderen of beelden maken. Met potloden, kleuren, verf, papier, klei of hout ga jij maken wat je leuk vindt. Het is niet belangrijk dat het heel mooi wordt of afkomt, maar juist wat je van het maken vindt. Wat voel je en wat maakt het in je los? Door dingen te maken ontdek je hoe het komt dat je ergens blij, verdrietig, vrolijk of juist boos van wordt. Dat is heel leerzaam en zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Bewegingsagogie
Bewegen is natuurlijk erg gezond voor je. Je krijgt een betere conditie, je wordt leniger en sterker en je houdt dingen langer vol. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest en je gevoel. Door te bewegen kun je er bijvoorbeeld achter komen wat je leuk, spannend, eng, fijn of moeilijk vindt. Als we dat weten, kunnen we ook bekijken hoe je ermee om kunt gaan. Bewegen leert je ook veel over de wereld om je heen. Dingen als hard en zacht, licht en zwaar, veraf en dichtbij, hoog en laag kun je het beste voelen door te bewegen. Bewegen is dus een hele goede manier om jezelf te leren kennen en om te groeien.

Muziek
Als je lekkere muziek hoort, dan wil je het liefst dansen of zingen, toch? Probeer maar eens stil te zitten bij de muziek die jij het allermooist vindt. Dat is vast heel moeilijk! Muziek brengt je beweging. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en emotioneel. Muziek kan je heel veel rust geven, of juist heel veel energie. Muziek kan je ook heel erg raken, dus met muziek kun je ook goed je gevoelens laten zien. Daarom gebruiken wij graag muziek. Om je te helpen met groeien, of als middel om jezelf mee te leren kennen.