Voordat we op zoek gaan naar geschikt werk, gaan we samen bekijken wat je al weet, wat je kunt en wat je leuk vindt om te doen. Als we dat weten, kunnen we samen op zoek naar een leuke werkplek. Als je op de dagbesteding gaat werken, is er een werkbegeleider die je helpt op je werkplek. Ga je bij een bedrijf werken? Dan krijg je op je werkplek begeleiding, en krijg je steun van de Zideris Jobcoach.

Dat is afhankelijk van waar je gaat werken en wat je er gaat doen. In sommige gevallen is het goed mogelijk dat je betaald krijgt. Als je bij een bedrijf werkt, is de kans groter dat je betaald wordt. Dit hangt af van wat voor werk je kunt doen bij dat bedrijf.

Het is niet belangrijk dat je al heel veel kunt en weet voordat je aan de slag gaat. Je gaat namelijk ook veel leren tijdens het werk dat je straks gaat doen. Het allerbelangrijkste is dat je je aan de gemaakte afspraken kunt én wilt houden. De plek waar je gaat werken is afhankelijk van wat je allemaal kunt, en waar een werkplek voor je beschikbaar is.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Als je bij de dagbesteding aan de slag wilt, heb je een dagbestedingsindicatie nodig. Andere indicaties zijn afhankelijk van welk soort werk je gaat doen. Daar komen we snel achter als we samen gaan kijken wat je voor werk kunt en wilt doen, en waar je dat werk kan gaan doen.