Op vrijdagavond 22 maart hebben 30 gasten van Zideris en andere zorginstellingen een plezierige avond beleefd. Na een hartelijk welkom van Merel en Welmoed, twee contactcoaches van ABC Date, begonnen ze met een kennismakingsspelletje.

Al snel verdween de spanning en werd er de hele avond gezellig gepraat, bordspellen gespeeld en nieuwe contacten gelegd. Merel, Welmoed en vijf collega's/vrijwilligers van Zideris Rhenen stonden klaar om te helpen waar nodig. Natuurlijk werd er ook gezorgd voor hapjes en drankjes.

Aan het einde van de avond werden er verschillende naamkaartjes uitgewisseld, zodat de nieuwe kennissen contact kunnen houden met behulp van persoonlijke begeleiding.

Bij ABCDate kunnen mensen met een verstandelijke beperking die 18 jaar of ouder zijn op een veilige manier, via de website en app, leuke mensen leren kennen. Online kun je chatten met mensen in heel Nederland of meedoen met leuke uitjes en activiteiten. ABCDate is niet alleen bedoeld voor cliënten die een liefdesrelatie zoeken, maar ook voor het opbouwen van vriendschappen. Samen dingen doen is natuurlijk leuker dan alleen! Ken jij een cliënt die op zoek is naar een maatje, naar een relatie of naar iemand om samen mee te sporten of mee naar de film te gaan? Dat kan allemaal via ABCDate.nl.

ABCDate is alleen te gebruiken door cliënten van zorgorganisaties die bij hen zijn aangesloten, zoals Zideris. Het aanmelden van cliënten verloopt via de begeleiding.