Nederland telt meer dan een miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook zij willen aan de slag met hun talenten en hun dromen realiseren. Vooroordelen en negatieve beeldvorming in de maatschappij staan hun bijdrage aan de samenleving vaak in de weg. Hoe kunnen wij dit tij keren; wat moet er gebeuren om hen volwaardig mee te laten doen?

In samenwerking met Zideris, Prinsenstichting en Stichting De Opbouw is door Turning Point en Studio Noodzaak de documentaire ‘Met Lef en Liefde’ gemaakt waarin we een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking volgen. We brengen de uitdagingen in beeld die zij hebben in het dagelijks leven. 

De documentaire is getoond tijdens vier talkshows 'LVB Doet Mee'. Met meer dan 30 verschillende bevlogen tafelgasten zijn veel kennis en mooie voorbeelden van ondersteuning gedeeld om te onderstrepen dat we met elkaar zoveel meer kunnen en moeten doen om mensen met een LVB aan de samenleving mee te laten doen. 

Van iedere talkshow is een samenvatting gemaakt, die hieronder te bekijken is: 

 

Vervolg:

Heeft u interesse in een vertoning van de documentaire ‘Met Lef en Liefde’ met inhoudelijk nagesprek of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Studio Noodzaak.

 

Meer informatie:

Platform LVB Doet Mee (met testimonials van ervaringsdeskundigen en professionals uit de zorg, onderwijs, politie, justitie, gemeentes)

Persbericht De Opbouw (Prinsenstichting/Zideris) september 2020

Persbericht Studio Noodzaak september 2020

Filmposter Studio Noodzaak