't Schip

Epe

Bij het arbeidstrainingscentrum ‘t Schip in Epe kun je een zinvolle en betekenisvolle invulling aan je dag geven.

Voor echte aanpakkers

Bij het arbeidstrainingscentrum ‘t Schip in Epe vinden we het belangrijk om jou een zinvol en betekenisvol dagprogramma te bieden. Een fijne, nuttige invulling van je dag zorgt ervoor dat je je goed voelt. Je doet namelijk écht mee met alle andere mensen. Daar word je zelfstandig en zelfverzekerd van.

Samen met jou onderzoeken we bij het Arbeidstrainingscentrum wat je al kunt. Ook bedenken we hoe je nóg beter kunt worden in de dingen die je leuk vindt. En hoe je je kunt ontwikkelen op het gebied van werknemer- en praktische vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, omgaan met tegenslag maar ook hoe je op tijd kunt komen. Alle plannen die we maken schrijven we op in een portfolio.

Wat je bij ons kunt doen

Reguliere dagbesteding

Je kunt bij ons heel veel verschillende dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken in de keuken of lekker druk zijn in de buitenlucht? Wil je werken met je handen, of juist heel creatief bezig zijn? Dat kan allemaal bij ons Arbeidstrainingscentrum.

We zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

  • Je kunt werken in ons Atelier. Hier kun je onder andere tekenen en schilderen of aan de slag gaan met keramiek.
  • Ben jij liever buiten? Dan kun je bij ons werken bij de groenvoorziening. Dit betekent dat je bijvoorbeeld ons terrein in Epe of een andere locatie ergens anders onderhoudt.
  • In onze grote werkplaats kun je leren om met verschillende machines te werken, bijvoorbeeld met een boormachine of met een decoupeerzaag. Je kunt er oude meubels opknappen, maar ook nieuwe spullen maken, zoals vogelhuisjes.
  • Als je van koken en bakken houdt, dan kun je bij ons lekker aan de slag. Je leert bijvoorbeeld eenvoudige maaltijden te bereiden of een taart te bakken.
  • Je kunt samen met een buurtsportcoach van de gemeente Epe twee per week sporten en bewegen.
  • Ben jij goed in werken met computers? Of wil je er beter in worden? Dat behoort ook bij de mogelijkheden.
  • Hou je graag alles schoon? Dat komt goed uit, je kunt bij ons ook aan de slag in de schoonmaak.

Versterken zelfredzaamheid

We kunnen je helpen om je zelfverzekerder te maken en je werknemersvaardigheden te vergroten. Door het vergroten van je werknemersvaardigheden kun jij je verder ontwikkelen. Hiervoor volg je een training. Dit kan bij ons op het terrein, maar ook op een werkplek buiten Zideris. Tijdens je training vullen we de INVRA-Arbeid vragenlijst in. Zo zien we wat je allemaal al goed kunt en op welke gebieden je jezelf nog kunt ontwikkelen. We maken dan samen een trainingsplan zodat je aan de slag kunt.

Arbeidstrajecten

Bij het arbeidstrainingscentrum kun je ook een arbeidstraject doorlopen. Samen kijken we welke wensen je hebt en welke werk- nemersvaardigheden je bezit. Daarnaast kun je verschillende testen doen, zoals beroepeninteressetesten en een activiteitenbelangstellingstest. We kunnen je helpen bij werkplekonderzoek, beroepenoriëntatie en bij het solliciteren naar een baan. Wij hebben een groot netwerk in en rond de gemeente Epe en een goed contact met de ondernemersvereniging. Daarom kunnen wij je een stageplek/werkervaringsplek op maat aan bieden.

 

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bushalte
Grasveld
Winkels

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.