Rembrandtlaan

Huis ter Heide

De Rembrandtlaan 20 en 22 zijn woonlocaties van Zideris in Huis ter Heide. Hier kun je wonen als je begeleiding nodig hebt.

Je eigen kamer in een gezellig huis

Als je bij de Rembrandtlaan komt wonen, krijg je je eigen kamer. Daar hoef je natuurlijk niet de hele dag te zitten, want er is ontzettend veel te doen. Zo is er een voetbalveld, maar er is ook een paardenwei. Er is zelfs een zwembad op het terrein. Het Arbeids- en Trainingcentrum (ATC) dat op hetzelfde terrein zit, biedt verschillende soorten dagbesteding. Je deelt de woonkamer samen met je medebewoners, net als de badkamer, toiletten en de tuin.

Leren en werken met begeleiding

Overdag kun je verschillende dingen doen en leren. Je kunt een opleiding volgen, naar je werk gaan, of naar het Arbeids- en Trainingscentrum. 's Avonds kom je weer thuis en eet je samen met je medebewoners, of je kookt zelf. Daarna kun je bijvoorbeeld samen televisie kijken of andere jongeren ontmoeten. We vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt, en zelf beslissingen kunt maken. De begeleiders van Zideris helpen je daar natuurlijk graag bij.

 

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bushalte
Buitenzwembad
Voetbalveld
Winkels
Station

Veelgestelde vragen

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.