Plein 1

Rhenen

Plein 1 is een dagbestedingslocatie van Zideris in Rhenen. Hier kun je een leuke en zinvolle invulling aan je dag geven.

Verschillende groepen

Bij Plein 1 kun je veel verschillende dingen doen. Je kunt er hard werken en het is er ook heel gezellig. We hebben een aantal groepen bij Plein 1. In elke groep kun je wat anders doen.

Wisselwerk

Bij Wisselwerk op Plein 1 kun je allerlei leuke dingen doen samen met andere mensen. Je kunt er wandelen, koken, werken in de tuin, sporten en snoezelen. Ook is er muziek, poppenkast en zelfs een dierenverblijf in de grote tuin, met kippen, konijnen en cavia's.

Recyclegroep

Bij de Recyclegroep kun je je handen uit de mouwen steken. We doen dingen als karton scheuren en inruimen, luierzakken ophalen, ijzer wegbrengen, spullen uit elkaar halen, slopen en zagen. Je kunt er ook dingen opknappen, timmeren, bouwen en schilderen. We volgen elke dag hetzelfde programma, dat geeft rust en structuur. Bovendien kun je bij ons lekker werken in de buitenlucht.

Fluitekruid

Bij Fluitekruid kun je allerlei klusjes doen op het terrein van Zideris in Rhenen. We proberen zoveel mogelijk buiten te werken. Zo kun je bij ons onkruid verwijderen uit de tuinen van Plein 1 en de gedenktuin. Ook kun je gras harken en naar de composthoop brengen. Je kunt de straten en pleintjes vegen, bladeren opruimen in de herfst en sneeuw vegen in de winter. Ook kun je bij ons hout kloven, ophalen en wegbrengen en snoeiafval opruimen. Je kunt bij ons doen waar je goed in bent, maar ook veel nieuwe dingen leren of nóg beter worden in wat je al kunt.

Decoratieatelier

Bij het Decoratieatelier kun je allerlei dingen maken en versieren. Het is een creatieve plek waar je veel kunt doen en leren. We verzinnen zelf dingen om te maken, maar we werken ook in opdracht. Je kunt bij ons op je eigen niveau werken. We vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt en goed leert samenwerken met je groepsgenoten.

Tuinderij

Bij de Tuinderij kun je in een mooie tuin met kassen werken. Je kunt er spitten, zaaien, onkruid wieden, planten water geven en natuurlijk oogsten. Je mag meedoen met al deze klusjes, maar je mag ook komen horen, ruiken, proeven en voelen. Zo gaat er een hele wereld voor je open. Bij ons werk je veel buiten. We verbouwen groenten en fruit en die verkopen we op het terrein van Zideris in Rhenen. Je kunt bij ons zelfs jam, sap en kruidenolie maken.

Pleinshop

De Pleinshop is een hele gezellige winkel. Hier kunnen mensen alles kopen wat jij en je groepsgenoten maken bij Zideris. Er is dus echt van alles te krijgen. Jam, kaarsen, kaarten, zeep, houtwerkjes, keramiek, noem het maar op. Al die spullen moeten verkocht worden, dus er is genoeg te doen bij de Pleinshop. Als je bij de Pleinshop werkt breng je boodschappen weg en maak je bestellingen klaar. Je kunt ook klanten helpen en producten in de winkel bijvullen. Je kunt zelfs kantoorwerk doen, zoals kopiëren en post halen of brengen.

Mangel

De Mangel is een wasgroep. Als je hier werkt doe je de was voor alle groepen op het terrein van Zideris in Rhenen. Je kunt er was vouwen, sorteren, in de wasmachine of droger doen en de was ophangen of afhalen. Dan is het nog niet klaar natuurlijk, dus kun je ook schone was wegbrengen, de vuile was ophalen. Ook strijken en de was in de kast klaarleggen horen erbij. Het is heel erg nuttig werk, maar ontspanning is ook belangrijk. Vanaf 14:00 uur gaan we daarom wandelen, picknicken, snoezelen of dansen, of doen we andere, leuke bezigheden.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bos
Bushalte
Dierentuin
Voetbalveld
Zwembad

Veelgestelde vragen

Onze afdeling Klantcontact kan je alles vertellen over dagbesteding bij Zideris. Je kunt ze bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wil je graag eens een dagbestedingslocatie zien? Dat is geen probleem, we leiden we je met plezier rond. We vertellen je tijdens de rondleiding alles over de locatie en hoe het is om te werken bij Zideris. Een rondleiding kan bijna altijd tussendoor en je hoeft helemaal nog geen keuze te maken. Neem gerust de tijd om te bedenken of je een dagbestedingslocatie leuk vindt!

Als je bij één van onze dagbestedingslocaties werkt, dan werk je van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag werk je van 09:00 tot 12:00 uur. Er kunnen per locatie wel kleine verschillen zijn in werktijden. Natuurlijk nemen we regelmatig pauze, en er is genoeg tijd om lekker te lunchen. Bovendien doen we genoeg leuke dingen tussendoor, want harde werkers zoals jij moeten natuurlijk beloond worden!

Je kunt bij ons echt van alles doen. Bij onze dagbestedingslocaties kun je je inspannen, maar ook ontspannen. We doen creatieve dingen, maar we werken ook buiten. Er is een echte kaarsenmakerij, of je kunt bijvoorbeeld werken bij de voedselbank. We hebben ook een drukkerij, een supermarkt, een lunchroom, een theetuin en een kinderboerderij. Als je het leuk vindt, kun je zelfs bij onze dagbesteding in Ouwehands Dierenpark aan de slag. We kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt, en dan gaan we samen op zoek naar de beste plek voor jou.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.