Kostverloren

Veenendaal

Kostverloren is een woonlocatie van Zideris in Veenendaal. Hier kun je wonen als je begeleiding nodig hebt.

Je eigen stek op een gezellige plek

Als je bij Kostverloren komt wonen, dan krijg je net als alle andere bewoners een eigen appartement. Je hebt een woonkamer met een open keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. In de tuin kun je andere bewoners ontmoeten. Je hoeft dus niet alleen te zijn, want in de gemeenschappelijke ruimtes is er altijd wel iemand in voor een spelletje of een gezellig gesprek. Als je op de benedenverdieping woont, heb je zelfs een eigen voordeur naar buiten toe.

Zelfstandig met een beetje hulp

Bij Kostverloren zijn altijd begeleiders aanwezig. 24 uur per dag krijg je de hulp die nodig is. We vinden het wel belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf doet en zelf beslist. We zorgen er dan ook voor dat je je leven zo zelfstandig mogelijk kunt leiden. Dat doen we door samen met jou te ontdekken welke dingen jouw dag geweldig maken, en je alle ruimte en hulp te bieden om die dingen te doen.

 

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bibliotheek
Restaurant
Sportschool
Supermarkt
Winkels

Veelgestelde vragen

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.