Dijkhuis

Epe

Dijkhuis is een woonlocatie van Zideris in Epe. Hier wonen jongvolwassen mensen met 24-uursbegeleiding.

Een studio voor jezelf in een gezellig huis

Als je bij Dijkhuis komt wonen, dan krijg je een eigen studio met badkamer en keukenblok. Samen met je medebewoners kun je gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer met grote keuken. Hier komen we samen om bijvoorbeeld spelletjes te spelen, of gezellig te kletsen. Er wordt elke dag vers gekookt.

Een mooie omgeving

Dijkhuis ligt tegenover het grote terrein van Zideris, midden tussen de bossen in Epe. Er is veel te doen op het terrein. Zo is er een sportruimte en een soos met een bar. Het Arbeidstrainingscentrum zit ook op dit terrein. Het centrum van Epe is minder dan een kilometer van Dijkhuis en is lopend of met de fiets goed bereikbaar. In het centrum is twee keer per week een markt en er zijn leuke winkels.

Zelfstandig met een beetje hulp

Op de locatie in Epe zijn altijd begeleiders aanwezig. We vinden het belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf doet en zelf beslist. We zorgen er dan ook voor dat je je leven zo zelfstandig mogelijk kunt leiden. Dat doen we door samen met jou te ontdekken welke dingen je leuk vindt om te doen of te leren. Vervolgens helpen we je op weg om die dingen ook echt mogelijk te maken.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bushalte
Sportzaal
Voetbalclub
Winkels

Veelgestelde vragen

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.