Berg 5-Laar 2

Rhenen

Berg 5 - Laar 2 is een woonlocatie op het terrein van Zideris in Rhenen. Hier kun je wonen als je intensieve zorg nodig hebt.

Een mooi huis vlakbij het bos

Als je bij Berg 5 - Laar 2 komt wonen, dan krijg je een ruime zit- en slaapkamer. Die mag je helemaal zelf inrichten en je kunt er ook bezoek ontvangen. De woonkamer en keuken deel je met je medebewoners. Er zijn twee grote badkamers. In één van de badkamers staat een in hoogte verstelbaar bad waar je heerlijk kunt ontspannen met gezellige lichtjes en fijne muziek. De omgeving waarin het huis staat is heel mooi, tussen de weilanden en het bos. Hier is het heel rustig en fijn wonen. Op het terrein zijn er faciliteiten zoals een Arts Verstandelijk Gehandicapten, fysiotherapie en een tandarts. Ook is er een zwembad aanwezig.

De zorg die je nodig hebt

Bij Berg 5 en Laar 2 is altijd begeleiding aanwezig. Wat we heel belangrijk vinden, is dat je de dingen die je zelf kunt, gewoon kunt blijven doen. We nemen daarom niet alles uit handen. We zorgen ervoor dat er altijd iets te doen is wat jij leuk vindt, maar we zorgen natuurlijk ook voor de nodige ontspanning. Bij Berg 5 en Laar 2 hebben de begeleiders heel veel aandacht voor je. Ze zijn heel goed in het lezen van lichaamstaal, omdat niet iedereen kan aangeven wat hij of zij voelt.

Vraag hier een rondleiding aan

In de buurt

Bos
Bushalte
Dierentuin
Ondersteunende therapie
Voetbalveld
Zwembad

Veelgestelde vragen

Als je meer wilt weten over wonen of andere zorg bij Zideris, dan kun je Zideris Klantcontact bellen of e-mailen. Wil je graag eens een woning zien? Dan leiden we je met plezier rond en vertellen we je alles over de locatie en hoe het is om te wonen bij Zideris.

Als je bij Zideris woont, zorgen wij dat alle zorg en behandelingen voor je geregeld worden. We hebben mensen in dienst die jou heel goed kunnen behandelen en begeleiden. Ook kunnen ze goed onderzoeken wat je precies nodig hebt. We hebben gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en tandartsen, maar ook AVG-artsen. Al onze deskundigen hebben goed contact met huisartsen.

Als je creatieve dingen doet, helpt dat bij je ontwikkeling. Door dingen te doen of door dingen te maken, kun je beter je gevoelens uiten en contact maken met anderen. Maar je leert er ook nieuwe dingen van en je krijgt er meer zelfvertrouwen door. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om te doen, en misschien word je er zelfs lekker rustig van.

Beeldende ondersteuning
We gaan samen met jou tekenen, schilderen of beelden maken. Met potloden, kleuren, verf, papier, klei of hout ga jij maken wat je leuk vindt. Het is niet belangrijk dat het heel mooi wordt of afkomt, maar juist wat je van het maken vindt. Wat voel je en wat maakt het in je los? Door dingen te maken ontdek je hoe het komt dat je ergens blij, verdrietig, vrolijk of juist boos van wordt. Dat is heel leerzaam en zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Bewegingsagogie
Bewegen is natuurlijk erg gezond voor je. Je krijgt een betere conditie, je wordt leniger en sterker en je houdt dingen langer vol. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest en je gevoel. Door te bewegen kun je er bijvoorbeeld achter komen wat je leuk, spannend, eng, fijn of moeilijk vindt. Als we dat weten, kunnen we ook bekijken hoe je ermee om kunt gaan. Bewegen leert je ook veel over de wereld om je heen. Dingen als hard en zacht, licht en zwaar, veraf en dichtbij, hoog en laag kun je het beste voelen door te bewegen. Bewegen is dus een hele goede manier om jezelf te leren kennen en om te groeien.

Muziek
Als je lekkere muziek hoort, dan wil je het liefst dansen of zingen, toch? Probeer maar eens stil te zitten bij de muziek die jij het allermooist vindt. Dat is vast heel moeilijk! Muziek brengt je beweging. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en emotioneel. Muziek kan je heel veel rust geven, of juist heel veel energie. Muziek kan je ook heel erg raken, dus met muziek kun je ook goed je gevoelens laten zien. Daarom gebruiken wij graag muziek. Om je te helpen met groeien, of als middel om jezelf mee te leren kennen.

 

Alle ruimten waar jij en je medebewoners gebruik van maken, worden in de nacht uitgeluisterd. Dat betekent dat onze nachtdienst op afstand (op onze hoofdlocatie in Rhenen) in de gaten houdt of alles goed gaat.

Slaapwacht

Al onze woningen hebben een slaapwacht die gebeld wordt zodra de nachtdienst denkt dat er even gekeken moet worden of alles goed gaat. Onze slaapwacht kan dan binnen een paar minuten kijken of er iets aan de hand is. Je kunt de slaapwacht ook zelf bellen als er ’s nachts iets aan de hand is. Zij komen je graag helpen, en het maakt niet uit hoe laat het is. Als het echt nodig is, kunnen we de slaapkamers ook uitluisteren. Hiervoor moeten we wel toestemming krijgen van je familie.

Nachtdienst

Op onze hoofdlocatie in Rhenen is de nachtdienst de hele nacht actief. Zij lopen rond om bewoners te verschonen of te verleggen, of andere zorg te verlenen. Horen zij een geluid dat niet klopt? Dan is de nachtdienst binnen een paar minuten op de plek waar het geluid vandaan komt om te helpen.

Gentle Teaching is onze manier van werken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers jou begrijpen, en dat jij je door ons gesteund voelt als je het moeilijk hebt. Net als ieder ander, heb jij recht op een goede relatie met de mensen om je heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen. Bij Zideris doen we ons best om je zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat je hebt meegemaakt. We kijken naar je gezondheid en de dingen waar je last van hebt. Ook verdiepen we ons in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als we jou goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter. En als we je goed kennen, kunnen we je veel beter ondersteunen.