Je veilig voelen, op je gemak zijn en een gevoel van rust ervaren, geen last hebben van angsten en je ontspannen voelen: Het is een gevoel dat elk mens graag wil ervaren. Sterker nog, je hebt een gevoel van veiligheid nodig om je te kunnen ontwikkelen als mens. Helaas zijn er veel mensen die zich in de basis juist vaak onveilig voelen. Dit geldt zeker ook voor veel van onze cliënten. Binnen Zideris passen we daarom Gentle Teaching toe zodat cliënten zich veiliger voelen.

Companionship
Net als voor ieder mens is het ook voor onze cliënten belangrijk dat zij mensen om zich heen hebben met wie ze een goede band hebben. Zoals ouders, broers of zussen, maar ook begeleiders. Deze belangrijke mensen in hun leven kunnen hen begeleiden in het dagelijks leven en steun geven op momenten dat ze het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld als ze zich bang en alleen voelen. Iemand helpen, lukt het best als er een goede relatie is. Bij Zideris werken we daarom aan goede en hechte relaties met onze cliënten. Dat doen we middels Gentle Teaching. Een relatie waarin je je veilig, geliefd, liefdevol en verbonden voelt, noemen we ‘companionship’.

Hoe doe je dat? De ander zich bij jou veilig laten voelen?
De ander zich veilig bij jou te laten voelen, begint altijd bij je zelf. Door niet te hoge verwachtingen te hebben van de ander. Door je stem vriendelijk en warm te laten klinken en positieve woorden te gebruiken. Door je blik zacht en vriendelijk te laten zijn. Door de ander met je handen uit te nodigen en te ondersteunen, op een voorspelbare manier. Door aandacht te hebben voor de ander vanuit een onvoorwaardelijke en liefdevolle houding. Ook helpen, is op zich een mooie manier om de ander te laten ervaren dat je er voor hem/haar bent. Door deze houding gaat de ander je vertrouwen en durft zich steeds meer te openen voor het contact. En voelt zich daarmee steeds veiliger in jouw aanwezigheid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees hier meer.