Zideris biedt eigenzinnige zorg aan ongeveer 500 cliënten met een verstandelijke beperking. “Eigen” omdat de cliënten aan het roer staan van hun eigen leven. “Zinnig” omdat het leidt tot zingeving voor cliënt.

Het werkgebied is van Rhenen, Epe tot aan Mijdrecht. De meeste locaties liggen in en rondom Rhenen. Jij gaat aan het werk op de hoofdlocatie in Rhenen. Kijk je vanuit jouw werkplek naar buiten, dan zie je de woningen en is er volop beweging. Cliënten zitten op een schommel, op een skelter of maken een wandeling met hun begeleider. Kijk je iets verder, dan zie je de weilanden en de bossen.

Zideris is een van de drie zorg organisaties van De Opbouw. Samen verlenen zij zorg en ondersteuning aan meer dan 6.400 mensen. Het Concernbureau van De Opbouw is ondersteunend aan de zorgorganisaties en faciliteert bedrijfsvoeringaspecten, bijvoorbeeld op het gebied van financiën , Bouw & Vastgoed en ICT. Zideris heeft het afgelopen jaar haar organisatiemodel aangepast en het management team vernieuwd. Met de start per 1 januari van een nieuwe directeur en de invulling van de nieuwe functie van manager Financiën en Informatisering is deze transitie klaar.

In de functie van Manager Financiën en Informatisering heb je via de business controller korte lijnen met het concernbureau van De Opbouw en maak je deel uit van het team van managers. (10 managers primair proces en 3 stafmanagers).

In deze functie word jij de manager van een drietal afdelingen: 1. Financiële administratie (6 fte), 2. Cliëntadministratie (4 fte) en 3. een nieuw – gedeeltelijk nog samen te stellen – team informatievoorziening (business intelligence). Jij weet deze afdelingen nog beter te laten samenwerken en te zorgen dat deze afdelingen doen waarvoor ze moeten zijn, namelijk service en informatie verlenen aan (de managers van) het primair proces. Je doet dit in nauw contact ook met Financial Control. Je bent voor jouw afdelingen verantwoordelijk voor beleid en uitvoering, bedrijfsvoering en personeelsmanagement. Als manager ben jij een warm en oprecht geïnteresseerd mens met oog voor jouw mensen!

PROFIEL

 • Relevante opleiding op hbo niveau, aangevuld met ruime managementervaring.
 • Niet noodzakelijk ervaring in de zorg, maar uiteraard wél affiniteit.
 • Ervaring met beleidsvorming, projectmanagement, informatiemanagement, bedrijfsvoering en relevante wet- en regelgeving.
 • Ervaring met het inrichten van processen en procescycli en data-analyse.
 • Sociale vaardigheden zoals het creëren van draagvlak, stimuleren, coachen, adviesvaardigheden, het kunnen overbruggen van tegengestelde belangen en het omgaan met weerstanden en conflicten horen tot jouw uitrusting.
 • Ervaring met planning en control-cyclus, (bijdragen aan het) opstellen van begrotingen, jaarrekeningen en -verslagen.
 • Uiteraard heb je aantoonbare ervaring met het opstellen van beleidsvoorstellen -plannen, rapportages en overzichten.
 • Tenslotte reken jij humor en relativeringsvermogen tot jouw persoonlijke eigenschappen.


AANBOD

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een dynamisch werkveld.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in FWG 60.
 • Een jaarcontract van 32-36 uur, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en een werkkostenregeling tot € 450,- per jaar.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


PROCEDURE

De procedure is erop gericht om een kandidaat te benoemen voor eind februari 2021. De eerste oriënterende gesprekken vinden in week 3 en 4 plaats bij K+V via MS Teams. De selectiegesprekken bij de opdrachtgever vinden daarna plaats.


GEÏNTERESSEERD

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage (06-5131 0178) en Frank Wolff (06-1595 4079).

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.