Ben jij geduldig, flexibel maar hou je toch van enige structuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Solliciteer nu

Laat ik de woning eerst voorstellen:
Je komt te werken op de Sluis 1-2. Dit is een schakelwoning bestaande uit twee woningen met elk 6 cliënten.  Er wonen 4 mannen en 7 vrouwen in de leeftijd van 48-74 jaar. De cliënten krijgen ieder afhankelijk van de mogelijkheden zorg en begeleiding.

Je werkt zelfstandig op één van de woningen, waarbij je achtervang hebt van de collega’s van de naastgelegen woningen. Werken bij cluster Intensieve Zorg betekent van elkaar willen en kunnen leren, op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen, en geduld hebben.

Het team bestaat uit tien collega’s, waarvan twee leerlingen en drie flex-medewerkers. We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega open is en zijn/haar mening durft te geven. In ons team staan we namelijk open voor elkaars ideeën en zijn tips en andere ervaringen altijd welkom. Het is een team dat aan het opstarten is, waarbij we samen onze schouders eronder zetten om verder te bouwen.


Hoe zien je werkzaamheden eruit?
Op deze locatie werk je met verschillende doelgroepen. Op Sluis 1 zijn de cliënten vrij zelfstandig en kunnen goed communiceren. Je biedt in dat geval meer begeleiding dan zorg. De cliënten op Sluis 2 vragen meer zorg en stimuleer je om zelf nog zoveel mogelijk te doen. Sommigen zijn dementerend en vier cliënten hebben syndroom van Down. Door miscommunicatie komt er soms verbale en fysieke agressie op deze locatie voor.

Als begeleider draai je een dienst in principe alleen. Je kunt een korte ochtend/avond dienst hebben of een langere dienst van 7.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze dienst ben je er voor de cliënten, maar er zijn ook andere taken waar je aandacht voor moet hebben. Denk hierbij aan de kamers opruimen/de was opruimen en kleine schoonmaaktaken zoals de koelkast schoonmaken. Uiteraard staan de cliënten in je dienst voorop.

De meeste cliënten zijn van maandag t/m donderdag naar dagbesteding. Op vrijdag tot zondag zijn de cliënten thuis en is er veel tijd om dingen te ondernemen. Waar je de ene dag samen een filmpje kijkt met een kopje koffie, ga je de andere dag sjoelen of gezellig knutselen. Op het terrein worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waaraan cliënten en begeleiders meedoen.


Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris begeleider (FWG 35) tussen € 1861,- en € 2766,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een flex-, 24 uur of 30 uur contract, uren in gezamenlijk overleg;
 • Een jaar contract met mogelijkheid tot omzetting naar onbepaald tijd bij goed functioneren;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van een zelf organiserend team.


Wat vragen wij van jou?

 • Een zorg gerelateerde opleiding op MBO minimaal 3 niveau;
 • Ervaring binnen het vakgebied / doelgroep;
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
 • Je weet een prettige sfeer te creëren, waarin bewoners zich veilig, gezien en gehoord voelen;
 • Flexibiliteit is een pre.

 

Wil jij ook werken bij Zideris?

Dan vragen we je voor maandag 2 november gemakkelijk te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door onderstaand formulier in te vullen.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.